Parit reissurapsat

Oikeastaan tämän tekstikentän voisi vaikka jättää tyhjäksikin, sillä niin heikkoja ovat pari viime reissua olleet. Kävin tiistaina pikkuveljen kanssa kalassa. Keli oli hyvä ja tuulikin sillä kertaa kohtalainen, joten päätettiin suunnata Ollinselälle. Kalasteltiin 4-11 metrissä eikä löydetty oikeastaan muuta, kuin silppuahventa. Kaiku piirsi tyhjää enkä löytänyt mistään isompaa kalaa. Pikkuveli sai yhden alamittaisen kuhan ja noin 400 grammaisen ahvenen. Minulle tuli saaliiksi alamittainen kuha ja miniahven.

IMG_0551

Kalastettiin lähes kahdeksan tuntia ja pyörittiin tutuilla ja tuntemattomilla spoteilla. Harmittavan huono reissu, kun ruokakalaa lähdettiin hakemaan. Mukaan saatiin vain yksi ahven.

IMG_0563

Viikonlopun kalastushaaveet kariutuivat osittain jo viikolla, sillä säätiedotukset näyttivät huonoja kelejä viikonlopulle. Perjantaina satoi koko päivän kaatamalla, joten kalaan ei päästy. Lauantaina taas tuuli oli ihan järkyttävä, ei mitään mahdollisuuksia lähteä vesille. Ainoaksi kalastuspäiväksi jäi siis sunnuntai.

Tänään keli oli mukava: aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Kalasteltiin Hietasalon ympäristössä ja edelleenkin Kallavesi vaikutti tyhjältä. Miten osataankin suunnistaa aina niille tyhjille paikoille… Kuhien löytymisestä ei ollut toivoakaan, mutta pientä ahventa kyllä oli riesaksi asti. Ne olivat sillä tavalla riesana, että niille ei kelvannut mikään. Turhauttavaa vaihdella kymmeniä eri vieheitä ja heilutella niitä ahvenparvien keskellä saamatta tärppejä. Muutamia ahvenia kävi veneessä, mutta syönti oli heikkoa. Isoin puraisi Kalarosvoa, mutta syövän parven osuessa kohdalle muutkin tasurit maistuivat. Kuhista ei nähty vilaustakaan koko päivänä. Missähän lie viilettävät..

IMG_0832.JPG

Yhdessä vaiheessa ohitse ajoi vähän isompi puattinen, noin isoa laivaa en olekaan Kallavedellä ennen nähnyt. Aallot olivat ihan hurjat, otti ihan mahanpohjasta, kun ajettiin niiden ylitse.

IMG_0846

Ensi viikonloppuna voisi käydä taas Sotkaa tervehtimässä, jos nyt säät sen sallivat. Siellä kun oli ihan eri meininki kalantulon suhteen kuin Kallavedellä. Ja olisihan tässä muitakin mielenkiintoisia vesistöjä lähellä, joita olisi mukava käydä testaamassa, esimerkiksi Juurusvesi. Harmi, kun syksy tulee hirmuista vauhtia ja veneilykausi päättyy pian. Ja pilkkikelejä saa odotella varmaan ensi vuoden puolelle, mitähän sitä loppuvuodeksi keksisi, jos ei järvelle pääse. Ai niin, ainahan on laituripilkki :)

 

Kommentit

 • Mika

  propilkki auttaa pahimpaan tuskaan marras-joulukuussa :D

  • Jaana Jekkonen

   Siihen täytyy varmaan alkaa tutustumaan :)

 • Jarno

  Höpöhöpö. Ei se veneilykausi lopu vielä ainakaan pariin kuukauteen jos mennee niinkun parit viime syksyt. Parhaat ison ahvenen jigittely/venepilkki ajat on vasta edessäpäin. :)

  • Jaana Jekkonen

   Lupaatko? :) Ensimmäinen syksy veneen omistajana, niin ei ole kokemusta syksykalastuksesta. Sehän olisi huippua, jos pari kolme kuukautta vielä vesille pääsisi :)

   • Petri

    Moro, on tosiaan venepilkkijälle ongelmallinen ajanjakso tämä, vesi on lämmintä ja ahvenparvet hajallaan laajalla alueella. Itse uistelen paljon, pääasiassa kuhaa ja isoa ahventa tarttuu sieltä täältä satunnaisesti, mutta yleensä melko matalasta karikoiden ja pattien päältä. Odotas kun vedet viilenee…kaikuluotaimen näyttäessä 13 asteen tai alle lukemia alkaa pilkkiin rytistä! Siinä vaiheessa ahven on kertynyt suuriin parviin syvänteiden laitamille ja tankkaa aktiivisesti pikkukalaa nassuun! :) Pilkki veteen siinä vaiheessa kun kaikuluotaimessa alkaa näkyä vähän pohjasta irti olevaa kunnon kalaparvea. Hyvä päivä jos sattuu niin enkat paukkuu! :) Parhaat ajat on tosiaan edessä, älä laita vielä venettä telakalle! :)

    • Jaana Jekkonen

     Kiitoksia hyvistä vinkeistä! Minä en ole kuhaa matalasta löytänyt, vaikka ”kaikki muut” aina kesällä saavat kuhaa tosi matalasta.. Minulla on tainnut aina olla vettä vähintään 6-7 metriä alla. Mukava olisi joskus jigailla vaikka parissa kolmessa metrissä ja saada kuhia siitä. Mutta turha toivo :)

 • Mari

  Juu me ainakin meinataan marraskuulle asti jatkaa veneilyä. Sillonhan ne parhaat kuha ja ahven ajat alkaa. Jäiden tuloon asti oikeastaan kalastellaan veneestä.
  Sitten pilkkikautta oottelemaan vasta :)

  • Jaana Jekkonen

   Kuulostaa lupaavalta, toivottavasti syksykalastelut jatkuvat meilläkin vielä useita, useita viikkoja :)

 • plokkariukki

  Ei oo häävit olleet saaliit ukillakkaa. Mut maistuupahan sitten paremmalle kun viimein kohalle sattuu. Onneks on näkkäriä ja lenkkimakkaroo kuapissa ja pensaassa viinimarjoja. Eikö se oo Jaana parasta kuitennii ite kalastaminen kommeissa maesemissa, ei välttämäti se sualis?

  • Jaana Jekkonen

   Kyllä nautin myös niistä maisemista! Moni olisi varmaan jo lopettanut koko kalastuksen, jos tekisi yhtä paljon tyhjiä reissuja kuin minä :) Mutta luotan siihen, että sitkeys palkitaan ja sitten välillä saa näkkärin ja lenkkimakkaran sijaan myös kala-aterioita ;)

 • T

  Pitkästä eksyin taas tämän blogin pariin. ”Mukava” nähdä, että muillakin on välillä hiljaisempaa. Itse luulin kesä- ja heinäkuun perusteella oppineeni jotain vertikaalista kun kalaa tuli hyvin, mutta elokuu (kahdeksan reissua, yksi kuha) palautti tehokkaasti maan pinnalle. Kalat löydän kyllä mutta eivät vaan ota, ei sitten millään. Onneksi en aloittanut omaa blogia, rapsailijan etiikka olisi näillä saaliilla koetuksilla.

  Mahdollista testiraporttia Juurukselta odottelen mielenkiinnolla. Mökki on siellä ja kesälomat tuli nypyteltyä vertikaalia aika ahkerasti. Kalapäiviä kertyi yhteensä noin 15, kuhia tuli noin 150. Kaloista 7 ylitti 40 sentin haamurajan, puoli metriä jäi haaveeksi. Kalaa tuli kaikkialta mistä yritin (niemet, salmet, lahdet, patit, penkat 4-12m), aamusta puoleenyöhön, mutta koko oli aina luokkaa olematon. Toki siellä isompaakin on – minä en vaan osaa. Syyslomalla lokakuussa sitten seuraava sessio, jos vaan jaksaa veneen roudata (340km).

  • Jaana Jekkonen

   Kyllähän tämä kalastus tuppaa ylä- ja alamäkeä olemaan vuoron perään. Välillä kuivien kausien aikaan kalastusblogiin on hieman vaikea keksiä positiivista kirjoitettavaa ;) Mutta onneksi muut kalastajat ymmärtävät, että aina ei voi saada kalaa.

   Vai tuommoisia lukuja Juurusvedeltä, alkoi juuri kiinnostamaan se paikka entistä enemmän. Pakkohan sinne on päästä! Ihan sama mitä kalaa ja minkä kokoista, kunhan ne söis :) Ehkäpä viikonlopun jälkeen saan Juurusvesiraporttia blogiin, toivotaan nyt hyviä kelejä.

Kommentointi on suljettu.