Koronarokki soi

Kuopiorock pauhasi edellisen kerran toissa kesänä. Kuva: Julius Konttinen

Järjen äänen sijaan Kuopiossa kuunnellaan rokkimusiikkia.

POHJOIS-Savon sairaanhoitopiirin alueella on siirrytty jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Valtaosa tartunnoista on todettu Kuopiossa.

Kesän aikana tartuntaketjut ovat kasvaneet suuremmiksi ja epidemia leviää nyt nuorten aikuisten keskuudessa. Viime viikolla yli puolet koko maan tartunnoista havaittiin 10–29-vuotiailla, erityisesti 18–21-vuotiailla nuorilla. Tehohoitoa vaativia tapauksia on todettu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä myös näissä ryhmissä.

Virukselle on altistuttu erilaisissa vapaa-ajan tapahtumissa, ravintoloissa sekä ulkotiloissa pidetyissä juhlissa ja yleisötilaisuuksissa. THL varoittaa, että yhteiskunnan sulkutoimien välttämiseksi nuorten ja työikäisten on ryhdistäydyttävä juuri nyt.

MITEN Kuopiossa sitten reagoidaan hälyttävästi pahentuneeseen tautitilanteeseen? No, täällä pidetään kolmena päivänä 10 000 ihmisen rokkijuhlat!

Festivaalijärjestäjä mainostaa, että Kuopiorockissa tarttuu positiivinen fiilis, mutta pelkäänpä, että Kuopiossa on viikonloppuna ennemminkin riski saada ärhäkkä virustauti. Järjestäjä luovuttaa vastuun käyttäytymisestä yleisön huoleksi. ”Viime kädessähän turvallisuus on kiinni jokaisen omista valinnoista”, festivaalipäällikkö toteaa kylmän viileästi.

Viranomaiset kohauttavat olkiaan. Itä-Suomen aluehallintovirasto teki juuri nahkapäätöksen kertoa kokoontumisrajoituksista vasta viikonlopun jälkeen. Kuopion kaupunki on jopa mukana järjestämässä riskialtista tapahtumaa Väinölänniemellä.

Kaunis Kuopio -joukkorahoituskampanja.

HEINÄKUUN alussa koronatartuntojen määrä kaksinkertaistui pitkälti jalkapallon EM-kisaturismin vuoksi. Sen jälkeen tartuntaryppäitä on ollut muun muassa Hangon regatassa. Suomen suurin festivaalijärjestäjä Sanoma aikoo silti toteuttaa Kuopiorockin lisäksi kymmenen muutakin festivaalia ympäri Suomen.

Viime viikonloppuna Tampereen Tammerfestissa oli altistuksia päivittäin jatkotartuntoineen. Samaan aikaan Vantaalla järjestetyn Tikkurila-festivaalin yleisöä on yhtä lailla suositeltu seuraamaan oireita ja hakeutumaan testiin herkästi.

Kuopiossa koronan näytteenotto on jo nyt ruuhkautunut, eivätkä kaikki pääse testiin saman päivän aikana. Miten katastrofaalinen tilanne mahtaa olla ensi viikosta alkaen, kun järjen äänen sijaan kaupungissa kuunnellaan vain rokkimusiikkia? ■ geron.fi

Kommentit

  • Matti

    Kokoomuksen Petteri Orpo ikävöi jo hallitusta esille, ei ole näkynyt pitkään aikaan, odottavan aika on pitkä. Mielestäni hallitus saisi pysyä näkymättömissä tämän hallituskauden loppuun asti, samalla Suomikin voisi paremmin. Orpokin on jo tervehtynyt sairaudestaan niin paljon, että ajatukset ovat jo uudessa hallituksessa. Mutta samaan hengenvetoon epäili perussuomalaisten hallituskelpoisuudesta, siitä ei näköjään kukaan puolue meinaa päästä irti, kuten ei kuopiossakaan Lokkiin ammuttu nuoli ole kaiketi vielä irronnut.

Kommentointi on suljettu.