Kusti ei polje

Sä tilaat, mä tuon kun kerkiän. Kuva: Posti

Postinkannon kiistaton heikentyminen vaikeuttaa jokapäiväistä elämää.

PAKETTINI on tehnyt matkaa Helsingistä tähän mennessä 23 päivää. Posti vakuuttaa, ettei lähetys ole kadonnut. On vain hämärän peitossa, missä se piileksii.

Ensimmäinen tiedusteluni asiasta katkesi alkuunsa. Jonotuksen jälkeen sain Postin asiakaspalvelusta kryptisen viestin ”Agentti katkaisi yhteyden”. Seuraava yritys – pitkän jonotuksen jälkeen – loppui ilman varoitusta.

Nyt tiedän vain, että lähetys on lajiteltu Vantaalla ja se on kuljetuksessa jossain päin Suomea. Arvioitu saapumispäivä oli kolme viikkoa sitten. Onneksi paketissa ei ole reseptilääkkeitä eikä mitään helposti pilaantuvaa.

KAUHUKUVAUKSET Postin toiminnasta ovat tulleet tutuiksi jokaiselle viime vuosina. Sekoilu täyttäisi hilpeän farssin tuntomerkit, ellei jakelussa olisi kyse kansalaisille elintärkeästä palvelusta.

Postinkannon kiistaton heikentyminen vaikeuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää. Viivästykset, konttorien lakkauttaminen ja asiakaspalvelun puutteet koettelevat kärsivällisyyttä.

Paketteja joutuu hakemaan ympäri kaupunkia, vaikka lähin noutopiste sijaitsisi omassa talossa. Joidenkuiden täytyy lähteä naapurikuntaan asti, jos vain jalka nousee.

POSTIN tiedotuslinja on pysynyt vuosikaudet samana. Julkisuudessa pahoitellaan pieleen menneitä yksittäistapauksia ja samaan hengenvetoon luvataan entistä parempaa palvelua.

Postin mukaan velvoitteet täyttyvät, paketit kulkevat ja virheitäkin sattuu lähinnä muille jakeluyrityksille. Kusti on jo niin tehokas, että pystyy jakamaan perjantain lähetykset torstaisin.

Head of Customer Experience (sic!) kehottaa unohtamaan menneiden haikailun ja keskittymään Postin uusiin ylpeyden aiheisiin. Jep, ne ovat digitalisaatio ja automatisaatio. ■ geron.fi

Kommentit

 • Arja Hakala

  Postin lähetysseurantasivustolla…

  Postipaketeissa olevien seurantakooditunnuksella voi seurata missä paketti matkailee.

  Se on totta, että paketti voipi mennä kauaksi kotiosoitteesta, kun vastaanottajan lähellä olevat pakettilokerot ovat täynnä.
  Paketti on kuitenkin haettava 7 vrk kuluessa pakettilokerosta.

  Liekö mahdollisuus jatkaa omaan laskuun paketin säilytysaikaa. (Tämä tieto on tarkastamaton)

  Asiakkaan näkökulmasta ajatellen on tullut huomatuksi, että verkkokaupat lähettävät tilauksia tiputellen. Samalta toimittajalta voi olla tulla 3 – 4 pakettia eri päivinä. Siinäpä pakettilokerot alkavat täyttyä.

  Kirje- ja korttilähetyksiä voi myös seurata postimaksun oheen lisätyllä plus-merkillä.

  • Ari Liimatainen

   Kiitos kommentista. Paketti on yhä matkalla.

 • Matti

  Pakettien katoaminen postiin on valitettavan tuttua itsellenikin.

  Viimeisimpänä minulle oli tulossa rekisteröity lähetys, joka saapuikin Kuopion jakelukeskukseen asti. Seurannan mukaan lähetystä oli tämän jälkeen alettu kuljettaa noutopaikkaan R-kioski Männistöön Kuopiossa. Seurantaan ei ole tullut enää muita merkintöjä eikä lähetys ole saapunut seurannassa mainittuun noutopaikkaan. Kävin varmuuden vuoksi noutopaikassa kysymässä pakettia, noutopaikan tuttu asiakaspalvelija kävi hyllyt lävitse eikä pakettia löytynyt.

  Tein selvityspyynnön Postiin, joka on sanojensa mukaan lupasi selvittää paketin sijainnin ja palaavansa asiaan. Postista ei ole kuitenkaan kuulunut mitään sen jälkeen. Tein paketista katoamisilmoituksen, johon myöskään Posti ei ole ottanut mitään kantaa.

  Ilmeisesti Postin työntekijä on varastanut paketin jakelukeskuksen ja noutopaikan välillä. Postin pystyy kyllä tunnistamaan tämän henkilön lähetysseurannan perusteella, mutta näyttävät mielummin vain lakaisevan ongelman ”maton alle” ja jättävän asiakkaan ilman tukea.

  Käsittämätöntä että tällaista voi tapahtua ja Posti ei ota minkäänlaista vastuuta toiminnastaan. Pitänee tehdä asiasta rikosilmoitus…

Kommentointi on suljettu.