Kusti ei polje

Sä tilaat, mä tuon kun kerkiän. Kuva: Posti

Postinkannon kiistaton heikentyminen vaikeuttaa jokapäiväistä elämää.

PAKETTINI on tehnyt matkaa Helsingistä tähän mennessä 23 päivää. Posti vakuuttaa, ettei lähetys ole kadonnut. On vain hämärän peitossa, missä se piileksii.

Ensimmäinen tiedusteluni asiasta katkesi alkuunsa. Jonotuksen jälkeen sain Postin asiakaspalvelusta kryptisen viestin ”Agentti katkaisi yhteyden”. Seuraava yritys – pitkän jonotuksen jälkeen – loppui ilman varoitusta.

Nyt tiedän vain, että lähetys on lajiteltu Vantaalla ja se on kuljetuksessa jossain päin Suomea. Arvioitu saapumispäivä oli kolme viikkoa sitten. Onneksi paketissa ei ole reseptilääkkeitä eikä mitään helposti pilaantuvaa.

KAUHUKUVAUKSET Postin toiminnasta ovat tulleet tutuiksi jokaiselle viime vuosina. Sekoilu täyttäisi hilpeän farssin tuntomerkit, ellei jakelussa olisi kyse kansalaisille elintärkeästä palvelusta.

Postinkannon kiistaton heikentyminen vaikeuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää. Viivästykset, konttorien lakkauttaminen ja asiakaspalvelun puutteet koettelevat kärsivällisyyttä.

Paketteja joutuu hakemaan ympäri kaupunkia, vaikka lähin noutopiste sijaitsisi omassa talossa. Joidenkuiden täytyy lähteä naapurikuntaan asti, jos vain jalka nousee.

POSTIN tiedotuslinja on pysynyt vuosikaudet samana. Julkisuudessa pahoitellaan pieleen menneitä yksittäistapauksia ja samaan hengenvetoon luvataan entistä parempaa palvelua.

Postin mukaan velvoitteet täyttyvät, paketit kulkevat ja virheitäkin sattuu lähinnä muille jakeluyrityksille. Kusti on jo niin tehokas, että pystyy jakamaan perjantain lähetykset torstaisin.

Head of Customer Experience (sic!) kehottaa unohtamaan menneiden haikailun ja keskittymään Postin uusiin ylpeyden aiheisiin. Jep, ne ovat digitalisaatio ja automatisaatio. ■ geron.fi

Kommentit

 • Arja Hakala

  Postin lähetysseurantasivustolla…

  Postipaketeissa olevien seurantakooditunnuksella voi seurata missä paketti matkailee.

  Se on totta, että paketti voipi mennä kauaksi kotiosoitteesta, kun vastaanottajan lähellä olevat pakettilokerot ovat täynnä.
  Paketti on kuitenkin haettava 7 vrk kuluessa pakettilokerosta.

  Liekö mahdollisuus jatkaa omaan laskuun paketin säilytysaikaa. (Tämä tieto on tarkastamaton)

  Asiakkaan näkökulmasta ajatellen on tullut huomatuksi, että verkkokaupat lähettävät tilauksia tiputellen. Samalta toimittajalta voi olla tulla 3 – 4 pakettia eri päivinä. Siinäpä pakettilokerot alkavat täyttyä.

  Kirje- ja korttilähetyksiä voi myös seurata postimaksun oheen lisätyllä plus-merkillä.

Jätä kommentti

*