Kuuma savolainen

Isaac Sene.

Rajoja rikkova Kuuma jäbä sopii Euroviisuihin. Kuva: Yle / Nelli Kenttä

Isaac Sene on paras edustamaan Suomea Euroviisuissa. 

SIILINJÄRVELTÄ kotoisin oleva artisti ja lauluntekijä Isaac Sene edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa Italian Torinossa toukokuussa. Edustuskappale Kuuma jäbä on julkistettu.

No, muodollisesti Senen pitää ensin voittaa helmikuussa UMK-finaali, mutta kyseessä on pelkkä muodollisuus. Suomen euroviisukansa ei voi nyt sössiä ainutkertaista tilaisuutta. Kuuman jäbän mukana luvassa on yhtä voittokulkua.

Myös savolaiset saavat äänestää! Katso video.

ISAAC Sene sekoittaa musiikin lajityyppejä monipuolisesti. Hän tekee modernia poppia, jossa voi kuulla vaikutteita soulista, jazzista, rockista ja hiphopista. Sene avaa omia tuntojaan ja kertoo tarinoita ympäriltään. Realistisiin teksteihin sekoittuvat mielikuvitusmaailmat.

Isaac Sene haluaa viihdyttää, ja viihdyttäväksi hän kuvailee myös rohkeaa, flirttailevaa UMK-kappalettaan. ”Biisiä kuunnellessa saa vähän punastua, mutta ei me haluta shokeeraamalla shokeerata.”

Kuuma jäbä on hyväntuulinen ja helposti lähestyttävä, mutta samaan aikaan se tihkuu seksiä ja vaaraa. Ammattilaisraati uskoo, että Sene tekee räjähtävän läpimurron.

On vain voitettavaa.

RAJOJA rikkova Kuuma jäbä on estoton suomenkielinen bilebiisi, joka on täynnä karkkia ja yllätyksiä, kuten Isaac Sene kertoo. Kappale tempaa vastustamattomasti mukaansa.

Senen esitys ravistelee rohkeaotteisesti heteronormatiivisuutta, ja teksti kertoo tositarinan seksuaalisen vapautumisen hetkestä. Tärkeää on vain se, mitä tuntee toista ihmistä kohtaan, ei sukupuoli.

”Biisin tekeminen ja uskallus sen julkaisuun ovat yksi askel eteenpäin omassa seksuaalisessa kasvamisessani”, Isaac Sene toteaa. ”On vain voitettavaa. Tiedän, että jos teen kuten pitää, voitan joka tapauksessa.” ■ geron.fi

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. Äänestys tapahtuu vain lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen.

Kommentit

  • Tuomas Väätäinen

    Thank God I’m an Atheist on kyllä mukava kevennys euroviisulaulujen nimissä kun niin perinteistä biisinimeä ovat yleensä. Olivera

Kommentointi on suljettu.