Rakkaushuijarit ja ennustajat – samanlaisia petkuttajia kaikki tyynni

Ennustaja käyttää kristallipalloa.

Ennustajien repertoaari näyttää ehtymättömältä.

Auervaara voi saada vankeutta, mutta ennustaja tekee hyvän tilin humpuukilla.

PETOSRIKOSTEN kirjo laajenee jatkuvasti. Rakkaus- ja romanssihuijauksia tehtailevat auervaarat käyttävät siekailematta hyväksi yksinäisten tarvetta löytää ystävä tai elämänkumppani. Seuranhakupalveluissa kaikilla ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Lähes jokainen on törmännyt verkkokauppahuijauksiin, identiteettivarkauksiin ja tietojenkalasteluun. Rikos voi käynnistyä helpostikin vastaamalla huijarin yhteydenottoon sosiaalisessa mediassa, puhelimessa tai sähköpostitse. Röyhkeimmät valepoliisit ja -tarkastajat soittavat ovikelloa.

Rikosuhripäivystys ja poliisi muistuttavat ansiokkaasti petosten yleisyydestä. Huijarit käyttävät psykologisia keinoja taiten, ja rikollisuus on paitsi ammattimaista myös kansainvälistä. Jos tarjous kuulostaa liian hyvältä, se on harvoin totta.

PETOSRIKOKSESTA voi saada sakkoa tai vankeutta, mutta huijaaminen onnistuu täysin laillisestikin. Vaikka humpuurimaakarit keksivät koko ajan uusia konsteja, yksi tapa on pysynyt klassikkona: ennustaminen vetää puoleensa kuin magneetti.

Kaikenlaisille tietäjille, meedioille ja selvänäkijöille riittää kysyntää tähän maailmanaikaan. Hädän hetkellä moni on valmis turvautumaan epätoivoisiin tekoihin, järjettömästikin.

Ennustajan lupaus onnesta, terveydestä, rahasta tai rakkaudesta antaa toivoa, olkoon miten kallis ja hatara hyvänsä. Lohduttaa, kun joku edes kuuntelee ja sanoo ääneen, että ongelmista on mahdollista päästä voitolle.

Tilaa Geron-uutiskirje.

Saat ilmoituksen uusista Geron-blogiartikkeleista sähköpostiin.

ENNUSTAJIEN ja selvänäkijöiden kykyjä rajoittaa vain mielikuvitus. Yksi tulkitsee unia, toinen kertoo tulevasta kristallipallon avulla. Kaukoparantajat välittävät voimaa ja hoitavat etänä. Meedio tuo viestin kuolleelta. Koko repertoaari näyttää jo netin vilkaisulla ehtymättömältä.

Ikävä kyllä etevinkään näkijä ei pysty kertomaan palvelunsa lopullista hintaa etukäteen. Rajansa kaikella. Maksutavat ja -järjestelyt osoittavat alalla suurta luovuutta, sillä kalliiden minuuttihintojen lisäksi käytössä ovat mitä erilaisimmat laskut, ennakkomaksut ja sopimukset.

Ennustajien toiminta olisi helppo kuitata pelkäksi höpönhöpöksi, mutta todellisuudessa kyse on julmasta ja laajamittaisesta bisneksestä hädänalaisten kustannuksella. Miksi tämän annetaan jatkua?  ■ geron.fi

Kommentit

 • Arja Hakala

  Niin mikähän meissä on, että ennustus ja unitulkinnat kiinnostavat. Horoskoopit – nousevat ja laskevat merkit.

  Näillä kaikilla on kova hinta.
  Puhelu 50 euroa ei kerkiä paljoa kysellä tuohon hintaan.

  Mitähän tv-tuottaja nettoaa näistä soitto-ohjelmista?

  • Ari Liimatainen

   Kiitos kommentista! Rahalle on aina ottajia, ja tässäkin välistävetäjät ansaitsevat parhaiten.

 • nana

  se on viihdettä ja jos ei sitä ymmärrä niin voi voi

Kommentointi on suljettu.