Tunnetko 112 Suomi -sovelluksen uudet ominaisuudet?

Tee turvallisuusteko. Lataa puhelimeen 112 Suomi -sovellus.

112 Suomi -sovellus on laajentunut jo yleisen turvallisuuden palveluksi. 

VAKAVA sairauskohtaus yllätti taannoin tuttavaperheessä. Ambulanssia olisi tarvittu välittömästi, mutta kaoottisessa tilanteessa hätänumero 112 ei ollut yksinkertaisesti muistunut mieleen.

Numero löytyi onneksi rappukäytävän seinältä, mutta vielä lähempänä se olisi ollut omaan kännykkään tallennettuna. 112 Suomi -sovelluksessa apu on vain yhden painalluksen päässä.

Sovelluksen käyttöönotto on turvallisuusteko, joka kannattaa. Lataus sovelluskaupasta on maksutonta.

HÄTÄKESKUSLAITOKSEN tuottama 112 Suomi -sovellus kehitettiin aikoinaan nopeuttamaan hätäpuhelujen käsittelyä. Kun puhelu soitetaan sovelluksen kautta, sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti.

Sovelluksen avulla on löydetty niin eksyneitä marjastajia kuin väärille reiteille hairahtaneita mönkijäkuskeja Lapin hankalista maastoista. Käyttäjiä on jo 1,8 miljoonaa.

Automaattinen paikannus toimii myös, kun sovelluksella soitetaan Tienkäyttäjän linjalle tai Meripelastuskeskukseen. Ulkomailla soitto ohjautuu kohdemaan 112-hätäkeskukseen.

112 SUOMI -sovellus tarjoaa nykyään apua monenlaisiin hätätapauksiin. Kaikki ongelmat eivät vaadi hätänumeroa, mutta sovelluksesta voi valita oikean puhelinnumeron muunlaisen ammattiavun tarpeeseen.

Sovelluksen avulla on mahdollista tarkistaa lähimmän sydäniskurin sijainti ja tutustua aivoverenkiertohäiriön oireisiin. Sekä sydän- että aivoinfarktissa avunsaannin nopeudella on suuri merkitys toipumisen kannalta.

Alueelliset vaara- ja viranomaistiedotteet välitetään nykyisin myös 112 Suomi -sovelluksen kautta. Vaaratiedote aktivoituu, jos käyttäjä on tiedotteen vaikutusalueella. ■ geron.fi

Ohjeet 112 Suomi -sovelluksen käyttöön löytyvät Hätäkeskuslaitoksen sivuilta.

Hätänumeroon soitetaan kiireellisissä hätätilanteissa, jolloin paikalle tarvitaan auttavia viranomaisia (poliisi, ensihoito, pelastus, sosiaaliviranomainen).