Gluteenittomat taatelimuffinit

Joulu. Miten hyvä syy leipoa ja herkutella!

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä. Tuotteet on saatu lahjaksi/lainaksi tavaratalo Carlsonilta.

Gluteenittomat taatelimuffinit maistuvat kaikille. Ne ovat ihanan meheviä, koska niihin on käytetty runsaasti mantelijauhetta. Manteli maistuu ja antaa leivonnaisille kivan tahmaisen suutuntuman. Pakkaa muffinit kauniisti ja anna lahjaksi tarpeellisten leivontatarvikkeiden kanssa.

22928342604_2a848dd1b4_z

Leivontatarvikkeita on toinen toistaan upeampia -itselle tai lahjaksi. Kuvassa on Städter kartonkisia kuppikakku- ja tähtivuokia sekä alumiinisia sydämenmuotoisia makeisvuokia. Iloleipuri sukalaakonvehtimuotti, Heirol ympyrä- ja piparkakkumuotteja, Orthex silikonikaavin ja -sivellin.

Gluteenittomat taatelimuffinit

1 ps (200 g) pehmeitä kuivattuja taateleita
2 dl (ruoko)sokeria
1 dl vettä
1/2 dl mantelilikööriä (Amaretto)
150 g voita
2 kananmunaa
3 1/2 dl (n. 150 g) mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
Pinnalle
mantelilastuja ja tomusokeria

  • Voitele 8 isoa, kartonkista muffinivuokaa sulatetulla voilla tai juoksevalla margariinilla.
  • Paloittele taatelit kattilaan esimerkiksi saksilla. Näin varmistat, että taatelit ovat varmasti kivettömiä. Lisää sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää likööri ja paloiteltu voi. Anna voin sulaa.
  • Ota kattila liedeltä ja anna taateliseoksen hieman jäähtyä. Sekoita munat yksitellen taateliseoksen joukkoon puuhaarukalla tai sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Lusikoi taikina vuokiin. Paista 200 asteessa alaosassa tasolla 20-25 minuuttia. Peitä muffinit tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen aikana.

Vinkki!

  • Voit tehdä taikinasta piirakan halkaisijaltaan noin 24 cm vuokaan. Paistoaika on 20-25 minuuttia. Tarjoa piirakka esimerkiksi Amaretolla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
  • Jos paistat taikinan kakkuvuoassa, käytä mieluiten pitkulaista vuokaa, jolloin kakku irtoaa helpommin vuoasta. Voitele vuoka huolellisesti voilla ja jauhota mantelijauheella. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla. Siirrä vuoka jääkaappiin siihen saakka kun tarvitset sitä. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-55 minuuttia.

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä. Tuotteet on saatu lahjaksi/lainaksi tavaratalo Carlsonilta.

Jätä kommentti

*