Ripaus kesää talven keskelle: halloumi-appelsiinisalaatti

Kasvisten kulutus on mukavasti lisääntynyt viimeisen vuoden aikana. Suosituksena on kuusi kourallista kasviksia eli puoli kiloa päivässä. Satokauden kasviksia kannattaa suosia, koska ne ovat silloin parhaimmillaan, runsaimmillaan ja edullisimmillaan. Kaupassa tämä näkyy siinä, että satokauden kasvikset saavat runsaammin myyntitilaa. Niitä ei siis voi olla huomaamatta.

Appelsiinit ovat nyt erityisen mehukkaita ja aromikkaita. Avokadot ovat  tällä hetkellä hevi-osaston suosikkejani, niinpä ne sujahtavat meillä usein salaatteihin tai leivän päälle. Suolaista halloumia tulee kesällä grillattua melko usein, mutta talvella sen olemassaolon helposti unohtaa. Tähän salaattiin pannulla paistettu, lämmin juusto toi ruokaisuutta ja korosti appelsiinin makeutta.  Viimeistelin salaatin granaattiomenan siemenillä ja basilikalla. Kastikkeeksi riitti loraus hyvää öljyä ja balsamietikkakastiketta.

15849893944_5fb4b43ebd_z

Halloumi-appaleiinisalaatti
(3-4 annosta)

1 ps (100 g) jääsalaattia
1 (200 g) (veri)appelsiini
1 (150 g) avokado
pala (100 g) kurkkua
200 g halloumia tai grillijuustoa
1/2-1 dl granaattiomenan siemeniä
balsamietikkakastiketta
ekstra neitsyt oliiviöljyä
basilikaa

  • Revi salaatti vadille. Kuori appelsiini veitsellä kalvottomaksi, leikkaa viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta. Leikkaa lohkoiksi. Puolita kurkku ja viipaloi se.
  • Viipaloi halloumi ja paista pannulla ilman rasvaa, kunnes halloumi saa kauniin värin. Nosta viipaleet salaatin päälle. Pirskottele salaatille balsamiviinietikkakastiketta ja öljyä. Koristele basilikalla. Tarjoa alkuruokana, lisäkkeenä tai lounaana leivän kanssa.

Vinkki!

  • Kylmäkassi on hyödyllinen kauppareissuilla myös talvella. Siihen on hyvä pakata kasvikset, jotta ne eivät palellu.

Kommentit

  • Miia

    Hei!

    Ihania reseptejä: mutkatonta ja ajankohtaista!

    Onneksi kollegasi linkitti blogin niin minäkin löysin tänne =)

    • Leena Korkalainen

      Kiitos kommentistasi Miia. Ihana kuulla, että pidät resepteistäni.

Jätä kommentti

*