Sushiburrito

Minulla taitaa olla menossa jonkinlainen sushibuumi. Sushikulhojen jälkeen vuorossa olivat sushiburritot. Niissä yhdistyivät meksikolaisen burriton helppo syötävyys ja japanilaisen sushin ainekset. Sushiburriton sisään voi melko vapaasti sujauttaa täytteitä oman maun mukaan. Minä käytiin perinteisen lohen asemasta savustettuja muikkuja ja majoneesin korvasin uudella ihastuksellani: wasabituorejuustolla. Muhkea ja mehevä rulla tainnutti isommankin nälän.

Sushiburrito täytettynä, käärimistä vaille valmis. Sushimatto helpottaa käärimistä, mutta se onnistuu voipaperinkin avulla.

Sushiburrito täytettynä, käärimistä vaille valmis. Yhteen burritoon tarvitaan kaksi merileväarkkia, jotka liimataan toisiinsa vedellä. Sushimatto helpottaa rullausta, mutta se onnistuu voipaperinkin avulla, kunhan voipaperi ei ehdi kostua.

Sushiburrito (4 kappaletta)

250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Lisäksi
8 merileväarkkia (nori)
n. 2 rkl soijaa
n. 150 g wasabituorejuustoa (Crème Bonjour)
n. 150 g savustettuja muikkuja, graavi- tai kylmäsavulohta
1 (150 g) avokado
pala (n. 100 g) kurkkua
1 (70 g) porkkana
lehti- tai jääsalaattia
soijakastiketta

  • Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Kaada seos riisin joukkoon ja sekoita muutamia kertoja leikkaavin liikkein. Anna jäähtyä.
  • Kuori ja viipaloi avokado. Leikkaa kurkku pitkittäin tulitikkumaisiksi, leväarkin pituisiksi suikaleiksi. Leikkaa myös kuorittu porkkana pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Voit myös höylätä porkkanasta perunankuorimaveitsellä ohuita lastuja.
  • Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkille 1/4 riisistä tasaiseksi matoksi. Mausta soijalla. Lusikoi riisin päälle notkistettua tuorejuustoa Asettele riisille salaattia, kalaa, avokadoa, kurkkua ja porkkanaa.
  • Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Kääräise sushiburrito vielä voipaperiin kuin karkki. Leikkaa rulla puoliksi. Nauti heti.

sushirulla_4

sushirulla_2