Gluteeniton nutella-suklaakakku

Maailman helpoin gluteeniton nutella-suklaakakku tehdään kikherneistä! Kuulostaa yhtä villiltä idealta kuin aikaisemmin postaamani mustapapubrownien ohje. Kikherneitä ei maista, vaikka tietää mitä kakku pitää sisällään. Suosittelen siis rohkeasti kokeilemaan. Kakku maistuu sellaisenaan, mutta voit myös halkaista sen ja täyttää aprikoosi-, appelsiini- tai vadelmahillolla.

nutellakakku_4

 

Gluteeniton suklaakakku

200 g tummaa suklaata
50 g voita
2 tlk (à 380/230 g) kikherneitä (säilyke)
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kanelia tai kardemummaa)
Täyte
n. 2 dl aprikoosi-, appelsiini- tai vadelmahilloa
Pinnalle
n. 300 g nutellaa tai Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevitettä

  • Kiinnitä leivinpaperi  irtopohjavuoan pohjalle. Voitele kakkuvuoan reunat (halkaisija 24 cm).
  • Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa, mikrossa tai vesihauteessa.
  • Valuta ja huuhdo kikherneet. Kumoa ne monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä ja soseuta sileäksi. Lisää kananmunat ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä halutessasi kaneli tai kardemumma. Kaada joukkoon suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys.
  • Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  • Halkaise kakku jäähtyneenä sahalaitaisella veitsellä levitä pohjalevylle hilloa. Nosta kansi päälle ja lusikoi kakun pinnalle nutellaa. Anna tekeytyä muutamia tunteja ennen tarjoamista.

Vinkki!

  • Notkista nutellaa tarvittaessa lämmittämällä sitä hieman mikrossa.
  • Voit tehdä kakun myös ilman täytettä.
  • Voit tehdä kakun myös kokonaan suklaasta. Jätä voi pois ja korvaa se samalla määrällä tummaa suklaata.
  • Voit pakastaa kakun.

nutellakakku_3

 

 

 

Kommentit

  • Riitta Raatikainen

    Suunnattomasti kiitoksia tästä ohjeesta ja koko tästä blogista. Neuvoillasi ja ideoillasi viikonloppukokki tekee ihmeitä!

    • Leena Korkalainen

      Hei Riitta! Kiitos paljon tosi kivasta palautteesta. Herkullista pääsiäistä! T. Leena

  • ???

    Hei, en ole ennen käyttänyt kikherneitä missään. Ostin suolaliemessä olevia, käykö ne vai onko niitä muutenkin säilöttynä olemassa?

    • Leena Korkalainen

      Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Kakkuun käytetään säilykekikherneitä. Ne on säilötty mietoon suolaliemeen. Kikherneitä myydään myös kuivattuina, jotka liotetaan ja keitetään ennen käyttöä. Olet siis ostanut juuri oikeita kikherneitä. Anteeksi, että vastaukseni tulee näin myöhään. Toivottavasti siitä on kuitenkin vielä apua! Maukasta pääsiäistä! T. Leena

Jätä kommentti

*