Uskomattoman helppo ja jopa terveellinen vegaanijäätelö on rakenteeltaan ihanan samettinen ja maku yllättää positiivisesti. Välttämättä ei arvaisi, että jäätelöön on käytetty tasan kolme raaka-ainetta. Pelkkä pakastettu banaanikin riittäisi.

Kardemummalla maustettu banaani-maapähkinävoijäätelö eli nice cream tai nana nice cream (ba-nana nice cream) tehdään jäisistä banaaneista.
Banaani-maapähkinävoijäätelö eli nice cream tai nana nice cream
(1 annos/ 1 pallo)
1 tummunut banaani
2 rkl maapähkinävoita (smooth)
ripaus kardemummaa
Viipaloi banaani ja pakasta viipaleita vähintään 3 tuntia. Kaada jäiset banaanit tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Lisää maapähkinävoi ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Nauti heti tai siirrä pakastimeen ja anna sulaa hetki ennen herkuttelua.
Vinkki!
- Paras jäätelö syntyy hyvin tummuneista banaaneista, joita ei välttämättä tee mieli syödä enää tuoreina.
- Jos olet pakastanut banaaneja kuorittuina ja kokonaisina, viipaloi ne ennen käyttöä, niin saat helpommin sileää jäätelöä.
- Banaanit säilyvät pitkään pakastimessa, joten niitä kannattaa pakastaa kerralla enemmän. Ne sopivat myös smoothieen tai jäisinä jogurtin joukkoon. Banaaniviipaleet sulavat nopeasti.
- Banaanijäätelöön voit maapähkinävoin tilalla käyttää marjoja, kuten puolukoita, mustikoita tai mansikoita. Mausta halutessasi vaniljalla, kanelilla tai inkiväärillä.
- Valmis pakastettu jäätelö kannattaa antaa sulaa hetki huoneenlämmössä. Mikrossa se sulaa helposti velliksi.
Minna Punkki
Kiitos hyvästä jätskiohjeesta. Nyt on ohje, mihin käyttää tummuneet banaanit. Tämä myös käy minun rajoittuneeseen ruokavaliooni.
Leena Korkalainen
Minna, kiitos kommentistasi. Kiva, että ohje oli mieluinen.
Eino J. (maallikkona)
Jopas jotakin, aivan liian yksinkertaista! ! mutta on kuvassa kalliin ravintolaruoan näköinen
täytyypä valmistaa – nuo marjasekoitukset kiinnostavat
Leena Korkalainen
Hei! Kiitos kommentistasi. Ohje on todella yksinkertainen, mutta kannattaa kokeilla.
Sun Äitis
Ihan täyttä paskaa
Kommentoija
Ihanan freesi argumentti.