Bresaolaa, rucolaa ja parmesaania

Herkullinen voi olla tosi helppoa, kunhan raaka-aineet ovat tuoreita ja ensiluokkaisia. Hyvien aineksien täydellinen liitto syntyy bresaolasta, rucolasta, parmesaanista ja paahdetuista pinjansiemenistä. Lisäksi loraus laadukasta neitsytoliiviöljyä ja ripaus mustapippuria. Upea alkuruoka tai iltapala valmistuu muutamassa minuutissa.

Bresaola on suolattua, ilmakuivattua ja pari kolme kuukautta kypsytettyä naudanlihaa. Sitä valmistetaan Italiassa Lombardian alueella. Bresaolaa myydään ohueksi leikattuina viipaleina.

Bresaolaa, rucolaa ja parmesaania
(3 annosta)

1 pkt (70 g) bresaolaa (Pirkka Parhaat)
1/2 ruukkua rucolaa
1-2 rkl pinjansiemeniä
parmesaania
ekstra neitsytoliiviöljyä
mustapippuria
(sitruunanmehua tai balsamietikkakastiketta)

  • Levitä bresaola laakealla vadille tai annoslautasille. Revi päälle rucolaa. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Älä polta. Höylää parmesaanista ohuita lastuja. Lisää pinjansiemenet ja parmesaanilastut vadille.
  • Viimeistele lorauksella öljyä ja muutamalla rouhaisulla pippuria (sekä sitruunanmehulla tai balsamietikkakastikkeella halutessasi). Tarjoa rapean leivän kanssa.

Jätä kommentti

*