Chilinen pinaatti-tonnilakavermiselli

Joskus on tilanne, että iltaruoka pitää nyhjäistä tyhjästä ja miellään mahdollisimman nopeasti. Silloin kaivan kaappeja ja tsekkaan pakastimen tilanteen. Minulla on henkilökohtainen sipulinleikkaaja, joka hienontaa sipulin aina tarvittaessa. Ilmoitan vain, millaisena sipulin tällä kertaa haluan: suikaleina, hienonnettuna vai lohkoina. Arvostan tätä palvelua suuresti, koska sipuli on yksi parhaita raaka-aineita ruokien maun kannalta, mutta hienontamiseen kuluvan ajan voin käyttää muuhun ruoanlaittoon. Luovuutta kehiin, ruoanlaitossa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa tuloksena oli tulinen aasialasityyppinen vermiselli.

Chilinen pinaatti-tonnikalavermiselli

(2 annosta)

 n. 150 g riisivermiselliä

1 (100 g) sipuli

1 prk (185 g) chilitonnikalaa (Pirkka)

1 rkl chilitonnikalan öljyä

1/2 ps (à 150 g) pinaattia (pakaste)

2 dl kookosmaitoa, 17 %

n. 1/2 rkl sitruunan- tai limetinmehua

ripaus suolaa

(cashewpähkinöitä paahdettuna)

  • Keitä riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Poista tonnikalasta chilipalot ja säästä ne koristeeksi. Valuta tonnikala. Kuullota sipulia pari minuuttia chiliöljyssä. Lisää jäinen pinaatti ja sekoittele, kunnes se on lähes sulanut. 
  • Sekoita joukkoon tonnikala ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunan- tai limetinmehulla ja suolalla.
  • Annostele valutetut ja huuhdotut vermisellit annoskulhoihin. Lisää tonnikalaseos, chilipalot ja halutessasi cashewpähkinöitä. Huom! Chilipalot ovat todella tulisia.

Vinkit

  • Voit käyttää riisivermisellien tilalla vehnänuudeleita, myös riisi ja pasta käyvät. 
  • Jos sulatat ja valutat pinaatin ennen käyttöä, vihreä väri säilyy paremmin. Itse käytän pinaatin usein jäisenä, koska se on nopeampaa ja helpompaa. Jos ruokaa ei hauduteta pitkään pinaatin lisäämisen jälkeen, niin vihreä väri säilyy melko hyvin.  
  • Surauta lopusta kookosmaidosta smoothie tai pakasta se.