Dijonin broileri-sienipata ja peruna-palsternakkasose

Viikonlopun sienireissun saaliimme oli ruhtinaalliset 5 suppilovahveroa ja 10 puolukkaa -puhun siis kappalemääristä. Edellisenä viikoloppuna keräsimme 5 ämpäriä puolukoita ja kaupan päälle löysimme vielä pari litraa suppiksia… Saalista tai ei, metsässä samoilu on mielestäni mukavaa ulkoilua. Retken jälkeen oli kunnon nälkä ja sieniruokaa oli ehdottoasti saatava.  Pakastimestani löytyi onneksi viimevuotisia suppiksia, joista tein Dijon kokojyväsinapilla maustetun broileri-sienipadan. Dijon kokojyväsinappi on lyömätön tuote. Se antaa ulkonäköä, rakennetta ja makua moniin ruokiin. 

Padan tarjosin palsternakkaisen perunasoseen kanssa. Väriä yhdistelmään toivat yrtit ja lisäkesalaatti.  Syksy on ihanaa aikaa kun saatavilla on niin paljon tuoreita ja aromikkaita suomalaisia raaka-aineita.

Dijonin broileri-sienipata ja peruna-palsternakkasose

(4 annosta)

450 g broilerinfileesuikaleita

1-2 lehtisellerinvartta

1 (120 g) sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

200 g tuoreita suppilovahveroita tai vastaava määrä pakastettuja

1-2 rkl öljyä

2-3 rkl Dijon kokojyväsinappia

3/4 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 tl basilikaa (kuivattu)

1/2 tl rosmariinia

n. 2 dl kermaa

(vettä)

Pinnalle

lehtipersiljaa, basilikaa

  • Ota broileri huoneenlämpöön. Viipaloi lehtisellerinvarret. (Voit halutessasis jättää lehtisellerin pois.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja paloittele tuoreet suoppilovahverot.
  • Ruskista broilerit parissa erässä pannulla. Lisää lehtisellerit, sipuli ja valkosipulit. Anna kuullottua. Lisää tuoreet tai kohmeiset suppilovahverot. Paista, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla ja yrteillä. 
  • Kaada kerma pannulle ja haudut noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja basilikaa. 

Peruna-palsternakkasose

(4 annosta)

1 kg jauhoisia perunoita

1 (200 g) palsternakka

n. 3 dl maitoa

n. 3/4 tl suolaa

  • Keitä kuoritut ja paloitellut perunat sekä palsternakka suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  • Kaada keitinvesi pois ja soseuta juurekset. Lisää kuumaa maitoa, kunnes saat sopivan paksuisen soseen. Mausta suolalla.

WP_20150926_005

Jätä kommentti

*