Korvapuustit fariinitäytteellä

Fariinisokerilla ja kanelilla täytetyt korvapuustit ovat erityisen meheviä ja maku on hieman kinuskinen. Tarjoiluastioina Marimekon Tiara-astiat.

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Pullan leipominen on kivaa kesäpuuhaa, varsinkin sadepäivä sopii siihen tarkoitukseen mainiosti. Perinteiset korvapuustit saivat tällä kertaa täytteekseen fariinisokeria ja kanelia. Pullat jäivät ihanan meheviksi ja ne saivat kivan kinuskisen säväyksen. Näin mustikka-aikaan korvapuustin voi nauttia esimerkiksi mustikka-maidon kanssa.

pullat_4

Korvapuustit fariinitäytteellä

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1-1 1/2 tl suolaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Täyte
n. 100 g voita
n. 2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
Pinnalle
kananmuna
raesokeria

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa eli siihen on muodostunut hyvä sitko. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  • Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli  suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä puolet pehmeästä voista levylle tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita fariinisokeri ja kaneli keskenään. Ripottele puolet seoksesta levylle. Kääri levy pitkän sivun suuntaisesti rullalle. Leikkaa rulla korvapuustien tapaan kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle ja paina kahdella sormella kapeasta kärjestä korvapuusteiksi. Leivo toinen taikinapala samoin.
  • Kohota pullia liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.

Vinkki!

  • Rouhi täytteeseen vielä hieman pekaanipähkinöitä.
  • Korvapuustit muuntuvat maidottomiksi kun käytät nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta margariinia. Lisäksi jos jätät taikinasta kananmunan pois ja voitelet pullat sokeri-vedellä saat korvapuusteista vegaaneille sopivia. Sokerin ja veden suhde on 2:1. Kiehauta seos ja anna hieman jäähtyä ennen voitelua.

pullat_3

Jätä kommentti

*