Glögillä maustetut sipuli-vuohenjuustopalat

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Saisiko olla pari suolaista herkkupalaa glögin kanssa? Usein pieni suolainen pala maistuukin lähes kaikille. Tein sipuli-vuohenjuustopalat valmiiseen voitaikinaan. Haudutin punasipulitäytteen glögissä ja viimeistelin palat vuohenjuustolla sekä mantelilastuilla. Sipulitäytteen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin, jolloin lämpimäisiä voi leipoa tarpeen mukaan.

glogisipulipiirakka_5

Sipuli-vuohenjuustopalat yönsinisellä Taika lautasella.

Glögillä maustetut sipuli-vuohenjuustopalat
(n. 18 palaa)

300 g (3 kpl) voitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
3 (300 g) punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 dl punaviiniglögiä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(1/4 tl rosmariinia)
n. 1 dl turkkilaista jogurttia tai cremè fraîchea
100-150 g vuohenjuustoa
mantelilastuja

  • Sulata voitaikinalevyt.
  • Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota niitä rasvassa noin 3 minuuttia. Lisää glögi, suola, pippuri ja halutessasi rosmariini. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Keitä lopuksi ilman kantta, kunnes kaikki neste on haihtunut. Jäähdytä.
  • Kauli taikinalevyt isommiksi noin 30 x 10 cm:n kokoisiksi suorakaiteiksi. Nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä viillot noin 1/2 cm:n päästä reunoista, mutta älä paina veistä pohjaan saakka.
  • Sivele taikinalevyjen keskiosa jogurtilla. Jaa sipulitäyte levyjen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Murenna tai viipaloi vuohenuusto ja lisää se levyille. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  • Paista 225 asteessa uunin alaosassa 10-15 minuuttia.
  • Leikkaa jokainen taikinalevy kuuteen palaan ja tarjoa lämpiminä.

Vinkit!

  • Sulata voitaikina juuri ja juuri sulaksi. Kylmä taikina pysyy paistettaessa lehtevänä ja on myös helpompi käsitellä.
  • Reunaviivat on helppo vetää pestyn viivottimen avulla.
  • Punaviiniglögistä alkoholi haihtuu keitettäessä, joten leivonnaisiin ei jää alkoholia. Voit käyttää myös alkoholitonta punaista glögiä esim. Pirkka Parhaat juhlagögiä.
  • Sipulitäytteen voit tehdä etukäteen jääkaappiin. Se sopii myös sellaisenaan juustotarjottimelle tai broileri- ja liharuokien lisäkkeeksi.
  • Vuohenjuuston tilalla voit käyttää sinihomejuustoa.
  • Mantelilastujen tilalla voit käyttää pinjansiemeniä.

 

glogisipulipiirakka3

 

Jätä kommentti

*