Harissalla maustettu couscouskeitto

Halusin tehdä jotain täyteläistä, tuhtia ja lämmittävää keittoa kolean päivän vastakohdaksi. Päädyin helppoon tomaattipohjaiseen kasviskeittoon, jonka maustoin harissatahnalla. Halusin  keitosta ruokaisan ja sakean, joten keittoon upposi kasvisten lisäksi purkillinen kikherneitä ja lopuksi vielä hieman couscousia.

Harissa on chilipohjainen mausteseos, jota käytetään erityisesti Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Harissalla voi keittojen lisäksi maustaa niin padat kuin kasvis-, kala- ja liharuoatkin. Harissaa voi valmistaa itse tai ostaa valmiina. Minä käytin tähän valmista tahnaa, jota myydään ainakin isommissa ruokakaupoissa ja etnisissä liikkeissä.

Harissalla maustettu couscouskeitto
(3-4 annosta)

1 (100 g) sipuli
2-3 (200 g) porkkanaa
pala (150 g) juuriselleriä
1 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl harissatahnaa (esim. Al`Fez)
1 rkl tomaattisosetta
1/2-1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
n. 3 dl vettä
1 tlk (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
2-3 rkl täysjyväcouscousia
korianteria tai lehtipersiljaa

  • Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi kuoritut porkkanat ja kuutioi selleri. Kuullota vihanneksia öljyssä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon harissa, tomaattisose, juustokumina ja suola.
  • Kaada kattilaan paseerattu tomaatti, vesi ja valutetut kikherneet. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  • Ripottele keittoon couscoussuurimot.  Sammuta levy ja anna hautua kannen alla 5-6 minuuttia. Sekoita ja hienonna pinnalle korianteria tai lehtipersiljaa.

Vinkki!

  • Juurisellerin tilalla voit käyttää, lehtiselleriä,  juuripersiljaa tai palsternakkaa.

Jätä kommentti

*