Helppo viikunakakku

Helppo taatelikakku Oiva Toikan vuonna 1964 suunnittelemalla Kastehelmi-sarjan kakkuvadilla.

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä. Tuotteet on saatu lahjaksi/lainaksi tavaratalo Carlsonilta.

Tosi helppo viikunakakku tehdään yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään. Kakku säilyy pitkään mehevänä. 

Helppo viikunakakku

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
200 g voita
1 dl viikunahilloa
2 dl piimää
1/2 dl siirappia

  • Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sulata rasva ja sekoita joukkoon hillo. Lisää jauhoseokseen piimä, siirappia ja lopuksi rasvaseos. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin puuhaarukalla tai taikinakaapimella.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä pinta leivinpaperilla paiston aikana. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Kakku irtoaa vuoasta paremmin jos voitelun ja jauhottamisen jälkeen siirrät sen jääkaappiin taikinan valmistuksen ajaksi. Kakkuvuoat kannattaa aina pestä käsin. Pinnoitettu Heirol kakkuvuoka paistaa hyvin ja on noin 2 litran kokoinen.

Kakku irtoaa vuoasta paremmin, jos voitelun ja jauhottamisen jälkeen siirrät sen jääkaappiin. Pinnoitettu Heirol kakkuvuoka on reilun kokoinen (2 l), kauniisti kuvioitu ja se paistaa hyvin. Pese kakkuvuoat aina käsin.

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä. Tuotteet on saatu lahjaksi/lainaksi tavaratalo Carlsonilta.

Kommentit

  • Merja

    Paistolämpötila?

Jätä kommentti

*