Irish coffee laskiaispullat

Tuskin maltoin odottaa, että pääsen kokeilemaan uusinta laskiaispullaideaani, joka jostain pulpahti päähäni. Minun oli ihan pakko hehkuttaa ideaani työkavereilleni ennen töistä kotiin lähtöä. Nämä pullat ovat aikuiseen makuun. Täytteenä on viski-cashewmassaa ja kahvilla maustettua kermaa. Siis Irish coffeen ainekset syötävässä muodossa!

Työkaverini kanssa puhuimme laskiaispullista ja hän käytti niistä nimeä laiskiaispullat. Nappasin termin, koska se kuvasi hyvin pientä oikaisua, jonka tein. En nimittäin leiponut pullia itse, vaan käytin pullana Truben ihanan mehevää voipitkoa (paistovalmiit pullat olisivat sopineet tähän tarkoitukseen myös hyvin). Välillä on ihan ok oikoa mutkia suoraksi, kunhan tietää missä kohdin näin kannattaa tehdä.

Lumista laskiaista!

 

Irish coffee laskiaispullat
(4 isoa tai 8 puolikasta)

1/2 (à 500 g) pullapitkoa (Trube)
Cashewmassa
2 dl (n. 100 g) cashewpähkinöitä
1 dl fariinisokeria
1 rkl viskiä
1 rkl vettä
Mokkakerma
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 1/2-2 tl (espresso)pikakahvijauhetta
2 rkl fariinisokeria
(1/2 rkl viskiä)

 • Hienonna cashewpähkinät monitoimikoneella tai tehosekoittimessa. Lisää fariinisokeri, viski ja vesi. Hienonna, kunnes saat pehmeän, lusikoitavan seoksen.
 • Vaahdota kerma, pikakahvijauhe ja fariinisokeri. (Mausta lopuksi viskillä.)
 • Leikkaa pullapitkosta 8 viipaletta. Levitä neljän pullaviipaleen päälle cashewmassaa ja mokkakermaa. Nosta loput pullaviipaleet päälle. (Jos haluat pienempiä pullia, puolita viipaleet ennen täyttämistä.)

Vinkit!

 • Cashepähkinöiden tilalla voit käyttää manteleita tai mantelijauhetta.
 • Jos teet cashewmassan etukäteen, maista seosta ennen käyttöä ja lisää viskiä tarvittaessa. Tein massan jo edellisenä päivänä ja viskin maku oli miedontunut huomattavasti. Pähkinöiden maku oli puolestaan korostunut.
 • Cashewmassa muistuttaa maapähkinävoita sekä ulkonäöltään että rakenteeltaan. Maapähkinävoin ystävänä voisin hyvin kokeilla laskiaispullia myös maapähkinätäytteellä.
 • Kerma vaahdotetaan tavallisesti ennen sokerin lisäämistä, koska se vaahtoutuu silloin nopeammin. Tässä tapauksessa lisäsin pikakahvijauheen ja fariinisokerin heti aluksi, koska ne eivät olisi muuten ehtineet liueta kunnolla kerman joukkoon.
 • Voit tehdä pullista myös avomallisia, kuten kuvassa taustalla oleva pulla on tehty.

 

 

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  hyvä vinkki, kiitos

  – pulla onkin jo tuttu vuosikymmenten ajoilta. Eräs suosikkini oli aikoinaan hieman samaan tapaan leivottu juhlarinkeli (kranssi). Eipä ole tullut mieleen!

  – Jättäisin tuon toisen pullaviipaleen kenties pois, mutta laskiaispullaanhan kansiosa tietysti kuuluu, joten ehkä se olisi omassa pöydässäni vain ohuenohut (ja mahdollisesti ”kostutettu” koska saattaa muuten tuo täyte pursua haukatessa)

  täytyy kokeilla

  • Leena Korkalainen

   Hei, kiitos mukavasta palautteestasi. Kiva kuulla, että sait kokeilemisen arvoisen vinkin.

Kommentointi on suljettu.