Juuripersilja-papukeitto ja paistettu halloumi

Pidän keitoista, mutta huomaan, että niitä tulee tehtyä jostain syystä melko harvoin. Keitto- ja pataruoat ovat helppoja tehdä ja ne usein vain paranevat lämmitettäessä. Keittoa kannattaakin tehdä iso kattilallinen, jolloin siitä riittää seuraavaksikin päiväksi.

Muhkea juuripersilja muistuttaa ulkonäöltään palsternakkaa.

Muhkea juuripersilja muistuttaa ulkonäöltään palsternakkaa.

Juuripersilja ei ehkä ole kaikkein tutuin raaka-aine, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juures. Ulkonäöltään se muistuttaa hyvin paljon palsternakkaa. Raakana juuripersilja tuoksuu ja maistuu persiljalle, mutta kypsänä maku on huomattavasti miedompi ja sen voi hyvin sekoittaa palsternakkaan. Juuripersilja sopii mainiosti keittoihin, mutta se maistuu ihanalta pannulla oljytilkassa paistettuna tai uunijuureksena. Nyt kaupoista saattaa löytää suomalaista juuripersiljaa, mutta jos et onnistu sitä löytämään, voit käyttää palsternakkaa.

Juuripersilja-papukeitto ja paistettu halloumi 

(3 annosta)

1 (250 g) juuripersilja (tai palsternakka)
1 (100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattisosetta
n. 8 dl vettä
n. 1 tl suolaa
1 laakerinlehti
n. 1/2 tl chilirouhetta
1/2 tl mustapippuria
n. 70 g lehtikaalia
100 g kirsikkatomaatteja
1 tlk (380/230 g) isoja valkoisia papuja
1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
1 rkl appelsiinin mehua
Pinnalle
1 pkt (200 g) halloumia tai grillijuustoa
1 tl öljyä

  • Kuori ja suikaloi juuripersilja sekä sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia pari minuuttia rasvassa kattilassa. Lisää juuripersilja ja valkosipuli. Anna kuullottua vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattisose. Lisää vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes juuripersilja on napakan kypsää.
  • Poista lehtikaalista paksut keskiruodit ja revi tai leikkaa lehdet suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta ja huuhdo pavut. Lisää ainekset kattilaan. Mausta appelsiinin raastetulla kuorella ja mehulla. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia.
  • Viipaloi halloumi ja paista viipaleet pannulla öljytilkassa. Annostele keitto lautasille ja nosta päälle halloumiviipaleita. Tarjoa rapeakuorisen tuoreen leivän kanssa.

Vinkki!

  • Papujen tilalla voit käyttää kikherneitä tai linssejä. Molempia löytyy myös säilykkeinä.

Jätä kommentti

*