Kaalipata kreikkalaiseen tapaan

Kesäkaali onnyt parhaimmillaan. Se on mehevää, makeaa ja nopeasti kypsyvää. Tein siitä helpon kaalipadan. Kreikkalaista makua pataan sain lampaan jauhelihasta, fetajuustosta, valkosipulista ja mintusta. Ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa, kunhan muistat ottaa lampaan jauhelihan sulamaan ajoissa. Kaalipata vaati kaverikseen suomalaisen säväyksen ja tarjosin sen pulmupuolukoiden kanssa, joista olen jo aikaisemmassa postauksessani kertonut.

Kaalipata kreikkalaiseen tapaan

(3-4 annosta)

1 pkt (240 g) lampaan jauhelihaa (pakaste)

1 kg kesäkaalia

1 rkl oliiviöljyä

1 (100 g) sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

2 tl meiramia tai 2 rkl tuoretta meiramia

1 tl kuivattua minttua tai 1 rkl tuoretta minttua

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 tl hunajaa

100 -200 g salaattijuustokuutioita

  • Ota liha ajoissa sulamaan, esimerkiksi aamulla jääkaappiin. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Hienonna sipuli ja valkosipulikynnet.
  • Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Anna niiden kuullottua. Lisää kaalisuikaleet muutamassa erässä jauhelihan joukkoon. Mausta  meiramilla, mintulla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi hunaja ja juustokuutiot. Tarjoa puolukkasurvoksen, mielellään pulmupuolukoiden kanssa.

Vinkki!

  • Kaalipataan ei tarvitse lisätä vettä, koska näin loppukesästä kaalista irtoaa runsaasti nestettä. Jos teet padan myöhemmin syksyllä tai talevella, lisää pataan n. 1 dl vettä. Kypsennysaika on silloin myös pidempi, noin 45 minuuttia.