Kookos-kaurakeksit

Kaura-kookoskeksejä Iittalan Piilopaikka vadilla ja tummasta kaakaosta tehtyä perinteistä kaakaota Piilopaikka kupissa.

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Jostain syystä olen aina pitänyt kauraleivonnaisista, kuten kauralastuista tai -kekseistä, kaurapaistoksista ja kauratoskasta. Ne ovat helppoja valmistaa ja niihin löytyy aina raaka-aineita kun leipomisvimma iskee. 

kaurakeksit_2

Kookos-kaurakeksit saavat tumman värinsä fariinisokerista, grahamjauhoista ja kanelista.

Kookos-kaurakeksit
(n. 26 kpl)

100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl graham- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä tai kardemummaa

  • Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri taikinakaapimella tai puuhaarukalla. Lisää muna, kaura- ja kookoshiutaleet. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
  • Nostele kahden lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä runsaasti leviämisvaraa.
  • Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Vinkit!

  • Kookos-kaurakeksit leviävät pellillä, mutta voivat välillä jäädä vähän paksummiksi “kököiksi”. Tähän vaikuttaa mm. kananmunan koko, jauhojen kuivuus ja kaurahiutaleiden koko.
  • Fariinisokerin tilalla voit käyttää ruoko- tai muscovadosokeria. Myös tavallinen sokeri sopii.
  • Vaihtele mausteita makusi mukaan.
  • Lisää taikinaan noin 1/2 dl rusinoita.
kaurakeksit_1

Pulkkamäen tai hiihtolenkin jälkeen maistuu höyryävä kaakao ja kookos-kaurakeksit. Ihanaa kun tuli lunta!

Tumma kaakao
(1 annos)

1/2 dl vettä
1 rkl kaakaota (tummaa)
1 rkl sokeria
2 dl maitoa
(1/2 tl vaniljasokeria)

  • Sekoita vesi, kaakao ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  • Kaada maito joukkoon ja kuumenna. Mausta halutessasi vaniljasokerilla.

Vinkit!

  • Mausta kaakao ripauksella kardemummaa, kanelia, chiliä, lakritsijuurijauhetta tai pikakahvijauhetta.
  • Kruunaa juoma kermavaahdolla ja/tai vaahtokarkeilla.
  • Terästä kaakao minttuviinalla, rommilla tai jaloviinalla.

Kommentit

  • Sari

    Suuri kaurakeksien ystava kiittaa ohjeesta! Itse olen leiponut paljon myslikekseja ihan perusmyslista (ei mitaan sokeroitua imelapaukkua vaan paahtamaton hiutale/hedelma/pahkinaseos) ja perhe tykkaa! Kuin myos kiireinen aiti, jolla harvoin on aikaa leipoa :)

    Pitaapas viikonloppuna testata sinun ohjettasi vaihtelun vuoksi – katsotaan haviaako pellillinen perinteiseen tyyliin puoleen tuntiin ;)

    • Leena Korkalainen

      Kiitos Sari kommentista. Toivottavasti keksit maistuvat!

  • Tuula Kyyrönen

    Kiitos Leena hyvistä resepteistä!
    Minäkin pidän kaurakekseistä ja kookoksesta, mutta enpä ole osannut niitä yhdistää
    Tätä täytyy kokeilla.

    • Leena Korkalainen

      Hei Tuula, kiitos kivasta palautteestasi! Maukkaita hetkiä sinulle.

Jätä kommentti

*