Maapähkinävoi-kaurakeksit

Kaurakeksit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan lempipikkuleipiäni. Ne ovat uskomattoman helppoja valmistaa ja mikä parasta, tarvittavat raaka-aineet löytyvät tavallisesti kotoa leivontainspiraation iskiessä. Myönnän olevani maapähkinävoifani, joten korvasin rasvan tällä kertaa maapähkinävoilla. Kekseistä tuli pehmeitä rakenteeltaan ja maku oli mukavan maapähkinäinen.

WP_20150823_023

 

Maapähkinävoi-kaurakeksit (n. 18 kpl)

3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl (n. 120 g) maapähkinävoita (crunch)
Koristeeksi
(kuorittuja maapähkinöitä)

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kananmunat ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Ota kahdella lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Muotoile nokareita jauhotetulla kädellä hieman litteämmiksi. Koristele maapähkinöillä halutessasi.
  • Paista 200 asteessa uunin yläosassa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Vinkki!

  • Gluteenittomia kekseistä saat kun käytät puhdasta kauraa ja gluteenitonta jauhoseosta.