Kaurakeksit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan lempipikkuleipiäni. Ne ovat uskomattoman helppoja valmistaa ja mikä parasta, tarvittavat raaka-aineet löytyvät tavallisesti kotoa leivontainspiraation iskiessä. Myönnän olevani maapähkinävoifani, joten korvasin rasvan tällä kertaa maapähkinävoilla. Kekseistä tuli pehmeitä rakenteeltaan ja maku oli mukavan maapähkinäinen.
Maapähkinävoi-kaurakeksit (n. 18 kpl)
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl (n. 120 g) maapähkinävoita (crunch)
Koristeeksi
(kuorittuja maapähkinöitä)
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmunat ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Ota kahdella lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Muotoile nokareita jauhotetulla kädellä hieman litteämmiksi. Koristele maapähkinöillä halutessasi.
- Paista 200 asteessa uunin yläosassa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Vinkki!
- Gluteenittomia kekseistä saat kun käytät puhdasta kauraa ja gluteenitonta jauhoseosta.