Kaurainen tuorepuuro

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Puuro antaa puhtia päivään. Aamua voi helpottaa tekemällä tuorepuuron valmiiksi jääkaappiin. Kaunis kattaus saa aamupalan maistumaan tavallistakin paremmalle. Sunnuntaina juhlitaan isänpäivää ja silloin nautitaan aamiaista pitkän kaavan mukaan yhdessä läheisten kanssa.

Käytin puuroon kaurahiutaleiden lisäksi chiansiemeniä. Minikokoiset siemenet sitovat hyvin nestettä ja geeliytyvät turvotessaan, näin vellimäinen seos saostuu yön aikana puuroksi. Tuorepuuron kanssa maistuvat kaikki marjat ja hedelmät. Minä tarjosin puuron granaattiomenan siemenien kanssa, joiden sesonki on juuri nyt marras-joulukuussa parhaimmillaan. Granaattiomenasta syödään vain mehukkaat ja aromikkaat siemenet, hedelmän kuori ja valkoiset välikalvot eivät ole syötäviä.

Granaattiomenan käsittely on hieman sottaista puuhaa ja vaatii hieman aikaa, muuten se on melko yksinkertaista. Käsittelyohjeita on monia. Itse leikkaan granaattiomenasta ensin ”hatun” pois. Näin sisällä olevat välikalvot tulevat näkyviin. Sitten leikkaan kuoreen viillot välikalvojen mukaan, hieman kuin appelsiinin kuoriin. Avaan granaattiomenan kukaksi, otan yhden lohkon kerrallaan ja irrotan siitä siemenet suoraan isoon kulhoon. Granaattimenan mehuroiskeilta ei voi mitenkään välttyä, joten siihen kannattaa varautua. Minä laitan kulhon tiskialtaaseen ja suojaan vaatteeni essulla. Väri on vesiliukoista, joten se lähtee helposti pois, kunhan pyyhkii roiskeet tuoreena. Granaattiomenan siemenet maistuvat sellaisenaan jogurtin, rahkan ja puuron kanssa. Ne sopivat erittäin hyvin salaatteihin, jälkiruokien ja leivonnaisten koristeluun.

Aamiainen on katettu Arabian Muumi alkuperää kunnioittaen -astioilla.

Kaurainen tuorepuuro
(2-3 annosta)

5 dl kaurajuomaa
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl chiansiemeniä (esim. Pirkka)
(ripaus suolaa)
Pinnalle:
granaattiomenan siemeniä, marjoja tai hedelmiä

  • Sekoita kaurajuoma, kaurahiutaleet ja chiansiemenet keskenään. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  • Mausta suolalla halutessasi. Sekoita tasaiseksi.
  • Annostele puuro lautasille ja koristele annokset granaattiomenan siemenillä, marjoilla tai hedelmillä.

Vinkki!

  • Kaurajuoma on luonnostaa hieman makeaa, mutta jos haluat makeuttaa puuroa, kokeile hunajaa, vaahterasiirappia tai banaaniviipaleita.
  • Jos haluat puurosta gluteenittoman, käytä puhdasta kauraa ja varmista kaurajuoman gluteenittomuus. Voit käyttää nesteenä myös maitoa, piimää tai jogurttia.