Kesän mansikkaleivät

Sää suosi loman viimeistä mökkiviikonloppuamme. Pystyimme nauttimaan aamupalaa auringonpaisteessa ihanien ystäviemme seurassa.

Mansikoita on tullut syötyä muodossa jos toisessa. Niin myös leivän päällä. Mökillä ollessamme vakio-ostoksiini kuuluvat Vehmersalmen riihiruisleipä ja Leppävirran KE-leivän kaurainen mallasleipä. Voisi sanoa, että molemmat leivät jopa paranevat vanhetessaan. Vehmersalmen riihiruisleipää saa ainakin Kuopion kauppahallista Tildan puodista ja Päivärannan KCM-marketistakin sitä löytyy melko usein. Mallasleipää onkin vaikeammin saatavissa. Toivalan Seo-huoltoasema mainostaa myyvänsä aitoa, alkuperäistä mallasleipää. Sieltä kävinkin uunituoreen mallasleivän ostamassa. Joskus olen onnistunut ostamaan mallasleipää pääkaupunkiseudultakin, mutta valitettavasti en muista mistä. Viikonlopun aamiasleipäni koostuivat siis hyvin yksinkertaisista aineksista: hyvästä leivästä, juustosta ja mansikoista sekä vihanneksista.

Mansikkaleivät

riihiruisleipää

mallasleipää

(levitettä)

gouda- tai kermajuustoa

tomaattia

kurkkua

mansikoita

salaattia

yrttejä

Päällystä (voidellut) leipäviipaleet juustolla, vihanneksilla, mansikoilla ja yrteillä.

Vinkki! Mansikat sopivat myös juustonäkkärin päälle basilikalla ryyditettynä.

WP_20150729_008

Jätä kommentti

*