Kaupallinen yhteistyö: Carlson
Pääsiäinen on varma merkki keväästä. On ihana kattaa värikkäästi, tehdä hyvää ruokaa ja syödä yhdessä. Suomi 100 vuotta juhlavuoden teemakin on yhdessä ja mikä sen mukavampaa kuin syöminen läheisten kanssa. Kananmunat (puhumattakaan suklaamunista) kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen. Tein mehevän parsa-ricottafrittatan. Se on italialainen munakkaan tapainen ruoka, joka muistuttaa espanjalaista tortillaa. Frittata sopii mainiosti alkuruoaksi, kalan lisäkkeeksi, kevyeksi lounaaksi ja aamupalaksi. Se on myös mitä mainioin brunssitarjottava.

Pääsiäispöytä on katettu Paratiisi ja Teema lautasilla, Scandia aterimilla ja Essence laseilla. Tarjoiluastiana Uunikokki kulmikas vuoka. Keltainen Kastehelmi liina ja servetti tuovat väriä kattaukseen.
Parsa-ricottafrittata (2 pääruoka tai 4 alkuruoka-annosta)
10 (n. 200 g) mahdollisimman kapeaa vihreää parsaa
n. 50 g babypinaattia
4 kananmunaa
100 g ricottaa
50 g parmesaania raastettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Paistamiseen
voita
- Leikkaa parsoista puumainen kantaosa pois ja kuori parsat ohuesti. Katkaise parsat vuoan mittaisiksi ja ylijäämäpalat edelleen pieniksi paloiksi.
- Hienonna huuhdottu pinaatti ja kuullota sitä rasvassa noin minuutti, kunnes neste on haihtunut. Jaa pinaatit kahden voidellun annosvuoan pohjalle.
- Paista parsoja noin 5 minuuttia pannulla, kunnes ne ovat rapean kypsiä.
- Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada seos voideltuihin uunivuokiin (n. 0,5 l). Nosta päälle parsat. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna levätä pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Vinkit!
- Vahdi frittataa paistamisen aikana. Älä ylikypsennä sitä. Frittattan kuuluu olla kosteaa ja mehevää. Frittata jatkaa kypsymistä uunista ottamisen jälkeen.
- Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko ja muoto. Lisäksi kaikki uunit ovat erilaisia.
- Ricotta-juuston tilalla voit käyttää maustamatonta tuorejuustoa, crème frâichea tai mascarponea.