Korianterilohi

Helteet eivät ainakaan vielä estä uuniruokien tekoa, vaikka on jo heinäkuu. Korianterilohen voit valmistaa myös grillissä.

Helpon korianterilohen makumaailma saa vaikutteita japanilaisesta keittiöstä. Soijakastike, seesaminsiemenet ja korianteri täydentyvät sitruunan raikkaudella. Tarjoa kukkakaalin ja uusien perunoiden kanssa. Jos kalaa jää, se maistuu myös kylmänä esimerkiksi seuraavan päivän salaattilounaalla.

Korianterilohi uunivalmiina.

Korianterilohi

1 (n. 600 g) kirjolohifilee
ripaus mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1/2 dl korianteria
1-2 rkl seesaminsiemeniä
(nippusipulin varsia)

  • Poista kalafileestä ruodot ja mahdollinen rasva. Nosta filee leivinpaperin päälle pellille. Mausta pippurilla. Taita leivinpaperin reunoja hieman fileen ympäriltä, jotta marinadi ei leviä liikaa pellille. Voit myös käyttää uunivuokaa.
  • Sekoita soija, sitruunanmehu ja -kuori keskenään. Lusikoi marinadi fileen pinnalle. Ripottele päälle korianteri ja seesaminsiemenet. Anna marinoitua noin 15 minuuttia.
  • Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Koristele esimerkiksi nippusipulin varsilla. Tarjoa uusien perunoiden, kukkakaalin ja salaatin kanssa.

Vinkit!

  • Voit myös grillata fileen. Käytä tällöin grillausalustaa. Lyhennä myös kypsennysaikaa.
  • Suolaa ei tarvita, koska soijassa on riittävästi suolaa.
  • Sitruunan voit vaihtaa limettiin.
  • Jos käytät lohta, valitse mahdollisimman ohut pala pyrstöpäästä, jotta se marinoituu paremmin.
  • Voit kypsentää lohen ympärillä pieniksi kukinnoiksi paloiteltua kukkakaalia. Se maustuu kalan marinadilla, paahtuu hieman pinnalta ja jää mukavan rapeaksi rakenteeltaan.