Korvapuustipäivää vietetään 4.10.

Kansallisen korvapuustipäivän innoittamana päätin pitkästä aikaa leipoa pullaa. Pullan leipominen on rentouttavaa, mutta aikaavievää puuhaa. Tavallisten korvapuustien sijaan kokeilin puolukka-mantelikierrepullia. Täytteeksi tein mantelimassaa muistuttavan seoksen, jonka maustoin manteliliköörillä. Manteliseoksen yhdistin vaniljatuorejuuston kanssa. Lisäksi vielä puolukoita kirpsakkuutta antamaan. Tuoretta pullaa olkaa hyvät!

21875457441_8bba634f94_z

 

Puolukka-mantelikierrepullat

(20-24 pientä pullaa)

3 dl maitoa

25 g hiivaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa 

3/4 tl suolaa

7-8 dl vehnäjauhoja

100 g voita

Täyte

1 ps (100 g) mantelijauhetta

1 dl sokeria

2 rkl mantelilikööriä (Amaretto)

1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa

n. 4 dl (200 g) puolukoita  

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa

raesokeria, mantelilastuja

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa eli siihen on muodostunut hyvä sitko. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  • Sekoita mantelijauhe, sokeri ja likööri. Lisää joukkoon tuorejuusto. Anna seoksen olla huoneenlämmössä, pullien leipomiseen saakka. Täyte saa hieman lämmetä, jotta pullat kohoaisivat paremmin, varsinkin jos käytät pakastepuolukoita.
  • Kauli kohonnut taikaina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle puolukat, pakastepuolukat hieman kohmeisina. Kääri levy pitkän sivun suuntaisesti rullalle. Leikkaa rulla haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nosta palat pulla- tai muffinivuokiin. Voit paistaa pullat pellillä tai muffinipellillä.
  • Kohota pullia liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Mikäli puolukat ovat kohmeisia, kohotusaika voi olla hieman pidempikin. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.
  • Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia.

Jätä kommentti

*