Hedelmäinen kukkakaalitabbouleh ja karitsan sisäfilee

Kukkakaalitabbouleh ja grillatut karitsan sisäfileet Villeroy & Bochin BBQ tarjoiluvadilla. Kuvassa myös Villeroy & Bochin BBQ lautasia ja lokerovati. Myös pihviveitset ja öljy-etikkapullo ovat Villeroy & Bochin.

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Ulkona syöminen on mielestäni yksi kevään ja kesän kohokohtia. Minulla kausi alkoi jo helatorstai-viikonloppuna. Hedelmäinen kukkakaalisalaatti ja karitsan sisäfilee olivat tosi helppoja tehdä, maukkaita ja sopivat vaikka pienten juhlien tarjottaviksi. Kokeilin kukkakaalitaboulehia ensin siten, että hienonsin kukkakaalin veitsellä, silloin kukkakaali jäi mukavan rouheiseksi. Seuraavalla kerralla hienonsin kaalin monitoimikoneella. Silloin kukkakaalista tuli murumaista ja se muistutti bulguria. Hienorakenteisessa kaalissa korostui kuitenkin kaalin ominaistuoksu (tai -haju) melko voimakkaasti. Karkean kaalin tuoksu oli puolestaan mieto ja neutraali. Karitsan sisäfileet voit paistaa pannulla tai grillata. Kukkakaalitabbouleh on mukavan täyttävä ateria sellaisenaankin, jolloin se sopii kasvisruokavalioon.

kukkakaalisalaatti_2

Kuvan kukkakaali on hienonnettu monitoimikoneella.

Kukkakaalitabbouleh (6 annosta)

n. 800 g kukkakaalia
1-2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
2-3 rkl sitruunanmehua
1-2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl kuivattua minttua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g (n. 3 dl) erilaisia pähkinöitä (esim. pistaaseja, cashewpähkinöitä, kuorellisia manteleita, hasselpähkinöitä)
150 g (n. 2 1/2 dl) erilaisia kuivahedelmiä ja -marjoja (esim. karpaloita, mustikoita, luomu aprikooseja, taateleita, rusinoita)
n. 1 dl tuoretta vahvaa minttua hienonnettuna
n. 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 pkt (200 g) fetaa tai salaattijuustokuutioita

  • Hienonna raaka kukkakaali varsineen veitsellä, raastimella tai monitoimikoneessa. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kukkakaali, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu ja -kuori. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  • Hienonna pähkinät karkeaksi. Hienonna tai paloittele myös kuivahedelmät. Sekoita pähkinät ja hedelmät kukkakaalin joukkoon. Lisää tuore minttu ja lehtipersilja juuri ennen tarjoamista. Murustele pinnalle feta.

Karitsan sisäfilee (n. 6 annosta)

n. 800 g karitsan sisäfileetä (tuore tai pakaste)
(valkosipuli)öljyä
n. 1 tl kuivattua minttua
n. 1 tl kuivattua timjamia
n. 1 tl kuivattua rosmariinia
n. 1 tl suolaa
n. 1/2 tl mustapippuria

  • Jos käytät pakastettua karitsaa, anna sen sulaa jääkaapissa yön yli. Ota fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Poista fileistä kalvot terävällä veitsellä.
  • Sivele lihat öljyllä ja hiero mausteet niiden pintaan. Työnnä fileet halutessasi metallisiin vartaisiin.
  • Grillaa tai paista fileitä välillä kääntäen 5-8 minuuttia. Anna vetäytyä foliossa noin 5 minuuttia.

Vinkit!

  • Minä käytin salaatissa mahdollisimman paljon erilaisia kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä:
    1 dl (50 g) paahdettuja pistaaseja kuorittuna
    1 dl (50 g) cashewpähkinöitä
    1 dl (50 g) kuorellisia manteleita
    1 dl (50 g) kuivattuja karpaloita
    3/4 dl (50 g) kuivattuja mustikoita
    3/4 dl (50 g) kuivattuja luomu aprikooseja
  • Jos kaipaat kastiketta, tarjoa lisäksi turkkilasta jogurttia sellaisenaan tai valkosipulilla ja yrteillä maustettuna.
Alkupalaksi sopivat kalamataoliivit ja pikkukurkut.

Kalamataoliivit ja pikkukurkut sopivat alkupalaksi.

Kommentit

  • Rengon Kobra

    Aivan ihana resepti!

    • Leena Korkalainen

      Hei! Kiitos mukavasta palautteestasi!

  • Mamu

    Kommentoin täältä rapakon takaa vähän jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Minä aina etsin ohjeita grilliherkkujen kumppaniksi ja tämä ohje sopii monen grillattavan kylkeen kuin nenä päähän. Kiitos!

    • Leena Korkalainen

      Kiitos Mamu kivasta palautteesta ja tervetuloa Suomeen!

Jätä kommentti

*