Hernetahnalla täytetyt kurkkuveneet

Keväiset kurkkuveneet on lastattu herne-fetatahnalla. Tarjoa alkupalaksi tai aperitiivin yhteydessä pienenä tapas-palana. Hienoissa ravintoloissa tarjotaan keittiön tervehdyksiä. Tämä voisi olla kotoinen keittiön tervehdys, esimerkiksi pääsiäisenä. Hernetahna sopii myös sellaisenaan leivän levitteeksi tai vaikkapa salaattiin.

kurkkuvene_1

Kurkkuveneet (4 annosta, noin 8 kappaletta)

1/2 (n. 150 g) paksuhkoa kurkkua
Hernetahna
100 g suomalaisia herneitä (pakaste)
n. 50 g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
ripaus mustapippuria
(ruohosipulia, tilliä tai lehtipersiljaa)

  • Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi. Poista siemenet lusikalla kovertamalla. Leikkaa kuoripuolelta ohut suikale kuorta pois, esimerkiksi perunankuorimaveitsellä, jotta vene ei keikkaa.
  • Soseuta sulaneet herneet ja juustokuutiot sauvasekoittimella. (Jätä muutamia herneitä ja juustokuutioita koristeeksi.) Seos saa jäädä hieman karkeaksi. Levitä tahna kurkun päälle.
  • Hienonna korstelua varten jätetyt herneet ja juustot veitsellä karkeaksi ja ripottele ne kurkun päälle. Leikkaa paloiksi. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä halutessasi.

kurkkuvene_3

Jätä kommentti

*