Postaan kuusenkerkistä samantien toisen ohjeen, koska kerkkäkausi on pian loppumaisillaan. Surautin kuusenkerkistä ja herneistä peston. Ajattelin, että pesto sopisi loistavasti uusien perunoiden kanssa. Kyllä, se sopi perunoiden kanssa ihan hyvin. Kuitenkin vielä parempi makuyhdistelmä tuli pestosta ja kylmäsavulohesta. Miedon aromaattinen kuusenkerkkä-hernepesto taittoi kylmäsavulohen savuisuutta ja suolaisuutta. Halusin jättää peston paksuksi tahnaksi, jolloin se toimi hyvin lisäkkeenä ja leivän levitteenä. Kesäruoka on yksinkertaista ja niin hyvää! Juhannuksena voisin kokeilla tätä savustettujen muikkujen kanssa. Nam!
Kuusenkerkkä-hernepesto
200 g suomalaisia herneitä (pakaste)
1 dl kuusenkerkkiä
1 dl auringonkukansiemeniä
50 g parmesaania
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1-1 1/2 dl oliiviöljyä
- Sulata herneet. Poista kuusenkerkistä kova keskiosa, varsinkin, jos kerkät ovat jo isoja. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Raasta parmesaani. Hienonna valkosipulinkynsi.
- Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella, tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Mukaan saa jäädä hieman sattumia. Öljyn määrää lisäämällä saat pestosta kastikemaisemman. Kuvan pestoon on käytetty 1 dl oliiviöljyä.
- Tarjoa pesto kylmäsavulohen ja uusien perunoiden kanssa. Se sopii myös pastan ja leivän kaveriksi.
Vinkki!
- Suomalaiset herneet ihanan makeita ja maukkaita, joten niitä kannattaa suosia. Katso myös aikaisemmat postaukset herneistä täältä ja täältä.
- Jos tarjoat peston pastan kanssa, ohenna sitä pastan keitinvedellä.
- Jos kuusenkerkkiä ei löydy, voit korvata ne tuoreella basilikalla.
- Oliiviöljyn tilalla voit käyttää rypsiöljyä.
- Parmesaanin voit korvata mustaleima emmentalilla.
Tuula Kyyrönen
Kiitos Leena, taas sain Sinulta uuden kivan ohjeen!
Hyvää ja terveellistä myös kasvissyöjän ruokavalioon!
Leena Korkalainen
Kiitos Tuula, kiva kuulla, että pidit ohjeesta! Oikein hyvää juhannusta!