Lihapullat italialaiseen tapaan

Maustoin lihapullat fenkolin siemenillä ja haudutin tomaattikastikkeen niiden kaveriksi. Fenkolin siemeniä olen tottunut käyttämään kasvis- ja kalaruokien kanssa sekä joululimpun mausteena. Harvemmin olen yhdistänyt fenkolia liharuokiin. Tämä makuyhdistelmä yllätti, mutta toimi upeasti. Pitkään hautunut, tiivisarominen tomaattikastike täydensi makua. Tarjosin lihapullat italialaiseen tapaan itseoikeutetusti spagetin ja parmesaanin kanssa.

Lihapullat italialaiseen tapaan

(3-4 annosta)

2 (200 g) sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl fenkolin siemeniä

3/4 dl korppujauhoja

1 dl maitoa

1 kananmuna

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Kastike

1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia

1 laakerinlehti

1/2 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

ripaus suolaa

Lisäksi

spagettia

parmesaania

  • Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota puolet sipuleista ja valkosipuleista rasvassa paistokasarissa. Lisää fenkolin siemenet ja kuullota vielä pari minuuttia. Kaada seos kulhoon jäähtymään. 
  • Kuullota loput sipuleista ja valkosipuleista paistokasarissa. Lisää kastikkeen kaikki ainekset ja anna hautua kannen alla vähintään 20 minuuttia, välillä sekoittaen. (Lisää tarvittaessa tilkka vettä.)
  • Sekoita jäähtyneiden sipuleiden joukkoon korppujauhot ja maito, anna turvota pari minuuttia. Lisää muna, jauheliha ja mausteet. Pyöritä seoksesta lihapullia leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita lihapullat varovasti tomaattikastikkeeseen. Tarjoa keitetyn spagetin ja parmesaanin kanssa.

21726695739_353f2c1cb0_z