Lindströmin juurespihvit

Äitini kertoi valmistaneensa punajuuripihvejä ja siitä sain idean lidströmin pihveihin. En edes muista milloin olisin niitä viimeksi tehnyt. Juurekset ovat nyt parhaimmillaan joten käytin pihveihin tuoreita punajuuria. Huomasin, että minulla ei ollut sipulia, mikä oli sipulin ystävälle pienoinen katastrofi. Kauppaan en kuitenkaan viitsinyt lähteä ihan vaan sipuleita hakemaan. Kaivelin jääkaapin vihanneslokeroa ja löysin sieltä juuriselleriä ja porkkanoita, jotka päätyivät pihvitaikinaan puuttuvaa sipulia korvaamaan. Pihveistä tuli tosi mehevät ja maukkaat ja ne valmistuivat kätevästi uunissa.

Lindströmin juurespihvit (4 annosta)

3 (200 g) keskikokoista punajuurta
1-2 (100 g) porkkanaa
pala (50 g) juuriselleriä
400 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl kapriksia
2 rkl persiljaa hienonnettuna

  • Keitä punajuuret napakan kypsiksi (45-60 min). Jäähdytä punajuuret esimerkiksi kylmällä vedellä, kuori ja raasta ne hienoksi monitoimikoneen raastinterällä. Kuori porkkanat ja selleri. Raasta ne hienoksi. Sekoita raasteet, jauheliha ja munat tasaiseksi seokseksi kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla, kapriksilla ja persiljalla.
  • Pyöritä seoksesta pieniä pihvejä leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Vinkit!

  • Mehevistä juureksista tehdystä murekeseoksesta irtosi melko paljon nestettä, joten jos paistat pihvit pannulla, voit lisätä taikinaan 1 rkl  perunajauhoja sitomaan nestettä.
  • Voit korvata tuoreet punajuuret säilykepunajuurilla.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    Hienoa – tai kuulunee sanoa: Hyvää!

    talviruokintakausi alkoi kun esim. kotimaiset kukkakaalit ja tomaatit loppuivat hyllyistä. (ehkä hieman raakoja tomaatteja vielä löytyy)
    Lähiruokaa tarvitaan talven aikana mitä erilaisinta vaihtelun vuoksi. Ostan näitä valmiina säännöllisesti, mutta voihan nuo tehdä itsekin. Kenties kerralla runsaammin ja pakastaa loput?

Kommentointi on suljettu.