Linssi-avokadosalaatti ja sinappivinegretti

Linssi-avokadosalaatti mehevöityi sinappivinegretillä. Vinegretti eli öljy-etikkakastike sopii lähes salaatille kuin salaatille. Vinegretti koostuu kolmesta osasta: öljystä, haposta ja mausteista. Perusohje on helppo muistaa: kolme osaa öljyä ja yksi osa happoa. Sen jälkeen vinegrettiä voikin varioida loputtomiin. Kokeile erilaisia öljyjä, kuten oliivi-, rypsi-, pähkinä-, avokado- tai kurpitsansiemenöljyä. (Osan öljystä voit korvata vedellä.) Hapoksi käy sitruunan- tai limetinmehu ja erilaiset viinietikat. Myös happamat marjasoseet tai -mehut, kuten puolukka, tuovat hapokkuutta ja raikkautta kastikkeeseen. Lisää mausteita maun mukaan, jolloin saat vinegretistä joka kerta hieman erilaisen. Minä maustoin sinappivinegretin dijonsinapilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Linssi-avokadosalaatti sopi erittäin hyvin kylmäsavulohen kanssa. Kokeile myös savustettujen tai paistettujen muikkujen lisäkkeenä.

linssiavokadosalaatti__2

Linssi-avokadosalaatti ja sinappivinegretti (4 annosta)
2 (n. 300 g) avokadoa
1 tlk (290/175 g) punaisia linssejä suolavedessä
Sinappivinegretti
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1-1 1/2 rkl dijonsinappia
1 1/2-2 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
sipaus mustapippuria
Lisäksi
kylmäsavulohta
herneenversoja
  • Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon huuhdotut ja valutetut linssit.
  • Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmälihat kuoristaan. Kuutioi avokadot.
  • Asettele lohiviipaleet annoslautasille, lisää avokadokuutiot. Annostele päälimmäiseksi linssiseos. Koristele herneenversoilla.