Linssibolognese

Tarkoituksenani oli tehdä kasvisbolognese linsseistä, mutta suunnitelmaani tuli muutos, kuten lähes joka kerta kun teen ruokaa. Siinäpä se ruoanlaiton ja leipomisen viehätys  toisaalta piileekin. Aina voi varioida ja tehdä mielensä mukaan. Olin ottanut pakastimesta jauhelihapaketin sulamaan meidän koiravierastamme varten. Ihan kaikkea jauhelihaa en voinut sille kuitenkaan antaa, joten loput päätyivät linssibolognesen joukkoon. Jos haluat tehdä bolognesesta kasvisversion. Katso vinkit postauksen lopusta.

Linssibolognese
(4 annosta)

1 (100 g) sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
2 (200 g) porkkanaa
1 (200 g) palsternakka
pala (150 g) mukulaselleriä
250 g jauhelihaa
1 rkl tomaattisosetta
1 dl punaviiniä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
n. 1 dl vettä
2 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 laakerinlehti
n. 1 tl suolaa
n. 3/4 tl mustapippuria
1 tlk (380/230 g) linssejä suolaliemessä
Lisäksi
300 g spaghettia tai muuta pastaa
parmesaania

  • Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi kuoritut porkkanat, palsternakka ja selleri.
  • Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja valkosipulit. Anna kuullottua pari minuuttia. Lisää juurekset ja tomaattisose.
  • Kaada joukkoon punaviini ja keitä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada pannulle. Mausta.
  • Hauduta bolognesea kannen alla 20-30 minuuttia. Huuhdo ja valuta linssit. Sekoita ne bolognesen joukkoon. Kuumenna. Tarjoa bolognese keitetyn pastan ja parmesaanin kanssa.

Vinkit!

  • Jos haluat tehdä kasvisbolognesen, jätä jauheliha pois ja käytä kastikkeeseen yhteensä kaksi tölkkiä linssejä. Vegaanisen ruoasta saat kun tarjoat bolognesen vegaanisen juustoraasteen kanssa. Tarkista myös, että pasta ei sisällä kananmunaa.
  • Punaviinin voita korvata punaviinietikka-vesiseoksella (1 rkl + 1 dl) tai pelkällä vedellä.
  • Bolognese maistuu myös perunoiden tai vain leivän ja salaatin kanssa.

    Koiravieraana ihana Martti.

 

 

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kiitos blogistasi. Hetki sitten Teemalla tuli mainio ohjelma Ruoka-aikoja. Esiin nousi spagetti ja bolognese(kastike), jotka yleistyivät Britanniassa 60-luvulla. Huomenna pyrin käymään nyhtökauraostoksilla – jos onni on myötä, voisin testata ohjettasi loppuviikon kuluessa. Vaikuttaa herkulliselta.

    • Leena Korkalainen

      Kiitos kommentistasi! Toivottavasti onnistut löytämään nyhtökauraa. Se on mielestäni mukavan viljainen ja monikäyttöinen tuote. Nyhtökaurasta tulisi myös hyvä bolognese. Se kannattaa lisätä bologneseen kypsennyksen loppupuolella, koska sehän on jo kypsää. Maukasta loppuviikkoa!

Jätä kommentti

*