Luumutiramisu

Toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja mukavaa joulun odotusta luumutiramisun ohjeen myötä. Tiramisu sai jouluisen säväyksen kostutusliemenä käytetystä glögistä. Luumutiramisu on helppo ja nopea tehdä. Se sopii pikkujouluihin tai joulun jälkiruoaksi.

Tiramisun kanssa voit tarjota kylmää glögikuohujuomaa. Kaada lasiin 1 osa (tai maun mukaan) Pirkka Parhaat luomuglögiä ja 1 osa sitruunakivennäisvettä tai kuohuviiniä.

Luumutiramisu

1/2 pkt (200 g) savojardi-kekesejä
Kostutus:
1 1/2 dl Pirkka Parhaat luomuglögiä
2-3 rkl sitruslikööriä (Cointreau)
Täyte:
4 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (250 g) rahkaa
1 prk (300 g) luumumarmeladia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl kanelia
Pinnalle:
kanelia

  • Valmista ensin täyte. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, luumumarmeladi, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
  • Tiramisu kootaan reunalliseen vuokaan hieman lasagnen tapaan.  Kasta puolet kekseistä pikaisesti yksitellen glögi-likööriseoksessa ja lado niistä yksi kerros vuoan pohjalle. Levitä päälle noin puolet täytteestä.
  • Lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä. Levitä tai pursota loppu täyte keksien pinnalle. Anna kostua ja maustua jääkaapissa 3-4 tuntia ennen tarjoamista. Koristele kanelilla.

Vinkit!

  • Voit jättää Cointreaun pois ja korvata sen vastaavalla määrällä glögiä tai appelsiinitäysmehua.
  • Keksit kostutetaan vain pikaisesti glögiseoksessa, jotta ne eivät kostu liikaa. Keksit tuntuvat vielä valmistusvaiheessa kovilta, mutta ne imevät kosteutta myös täytteestä. Jos keksejä tarvitsee leikata, niin ne leikkaantuvat helposti kostutuksen jälkeen.
  • Tiramisu on parhaimmillaan valmistuspäivänä.
  • Pirkka Parhaat luomuglögi voitti mm. Me Naisten alkoholittomien glögien makutestin.

ps

Hiljaiselo blogissani johtuu meillä alkaneesta putkiremontista eli ehkä oikeammin sanottuna linjasaneerauksesta. Uusi harrastukseni on tästä syystä ollut tavaroiden roudaaminen ja karsiminen. Postauksille ei valitettavasti ole jäänyt aikaa eikä energiaa. Toivottavasti urakka on onnellisesti ohi puolen vuoden kuluttua ja pääsen taas postausharrastukseni pariin!