Malja äideille!

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Äitienpäivänä kaikki äidit ovat ansainneet hemmotteluaamiaisen. Juhlan kunniaksi kaadoin laseihin tilkan seljankukkamehua ja lasin täytin roseekuohuviinillä. Myös tavallinen kuohuviini sopii juomaan. Minä halusin juomasta vaaleanpunaisen, koska se sopi paremmin kukkien ja kattauksen värimaailmaan. Seljankukkamehua käytetään paljon varsinkin Ruotsissa. Suomestakin sitä löytää jo melko hyvin ainakin suuremmista kaupoista ja Ikeasta (ruotsiksi fläderblomma englanniksi elderflower). Seljankukkamehua voisi tehdä itsekin. Minä en tunne seljaa kasvina niin hyvin, että erottaisin sen 100 % varmuudella. Joten luotan mielummin kaupan mehuihin.

Äidille oma muki äitienpäivälahjaksi? Arabian Suomi 100-vuoden juhlamallistosta löytyy valinnanvaraa. Kuvassa Suomen kukka ja Huvila. Ultramariinin siniset Kastehelmilautaset ja Aalto vaasi ovat myös juhlavuoden mallistoa. Kattauksessa lisäksi Essence kuohuviinilasit ja Daisy tabletit sekä Scandia lusikat.

Seljankukkakuohuviini

2-3 cl seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby, Belvoir, Ikea)
10-12 cl kuivaa (rosee)kuohuviiniä

  • Kaada kuohuviinilaseihin seljankukkamehutiivistettä maun mukaan. Juoman makeutta voit säädellä mehun määrällä. Täytä lasi kuohuviinillä. Kippis!

Seljankukkamehua käytetään myös ihanan raikkaassa Hugo-drinkissä. Drinkki on alunperin italialainen, mutta se on noussut suosioon myös Suomessa. Hugo syntyy helposti seljankukkamehusta, kuohuviinistä, kivennäisvedestä ja mintunlehdistä. Hugoon sopii erityisen hyvin italialainen kukkainen  Prosecco. Juoma nautitaan usein aperitiivinä. Olisikohan tässä viime kesien trendikkäimmän drinkin  Aperol Spritzin manttelinperijä?

Hugo

2 cl seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby, Belvoir, Ikea)
10 cl kuivaa proseccoa tai kuohuviiniä
3-6 cl kivennäisvettä
jääpaloja
tuoretta minttua

  • Täytä lasi jäillä. Valuta lasiin mehutiiviste.
  • Kaada päälle prosecco ja kivennäisvesi. Koristele mintulla.

Vinkki!

  • Jos pidät makeista drinkeistä, käytä enemmän mehutiivistettä ja vähemmän kivennäisvettä. Jos taas olet kuivien juomien ystävä, lorauta mehutiivistettä vähemmän.
  • Koristele juoma vielä mansikoilla.