Naistenviikolla on hyvä syy kutsua ystäviä kakkukahveille. Mansikkatiramisu valmistuu vaivattomasti ilman uunia. Aurinkoista nimipäivää kaikille nimipäiväsankareille!
ps Mustikkakausi on alkanut, kurkkaa ihanan mantelisen mustikkapiirakan ohje täältä.
Mansikkatiramisu
1 1/2 pkt (300 g) savojardikeksejä
Kostutus:
n. 3 1/2 dl appelsiinitäysmehua
1/2 dl Amarettoa
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
4 dl vispikermaa
1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
1-1 1/2 l mansikoita
mintun- tai sitruunameliisan lehtiä
- Valmista ensin täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Yhdistä kerma-tuorejuustoseos ja munavaahto keskenään.
- Viipaloi tai lohko mansikat.
- Tiramisu kootaan hieman reunalliseen vuokaan hieman lasagnen tapaan. Kasta puolet savojardikekseistä pikaisesti yksitellen appelsiini-amarettoliemessä ja lado niistä yksi kerros vuoan pohjalle. Levitä päälle noin puolet täytteestä ja mansikoista.
- Lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä, täytettä ja mansikoita. Koristele pinta mintun- tai sitruunamelissan lehdillä. Anna kostua ja maustua jääkaapissa 3-4 tuntia.
Vinkit!
- Voit jättää Amareton pois ja korvata sen mansikka- tai sitrusliköörillä tai pelkällä appelsiinitäysmehulla.
- Keksit kastetaan vain pikaisesti mehuseoksessa, jotta ne eivät kostu liikaa. Keksit tuntuvat valmistusvaiheessa vielä kovilta, mutta ne imevät kosteutta myös täytteestä.
- Tiramisu on parhaimmillaan valmistuspäivänä.
Eino J. (maallikkona)
Kaikkea sitä nyt akoollen !
Harmillista kun ei taida olla ns. miesten viikkoa, mitä hyvää jälleen keksisitkin.