Mansikkatiramisu

Naistenviikolla on hyvä syy kutsua ystäviä kakkukahveille. Mansikkatiramisu valmistuu vaivattomasti ilman uunia.  Aurinkoista nimipäivää kaikille nimipäiväsankareille!

ps Mustikkakausi on alkanut, kurkkaa ihanan mantelisen mustikkapiirakan ohje täältä.

Mansikkatiramisu

1 1/2 pkt (300 g) savojardikeksejä
Kostutus:
n. 3 1/2 dl appelsiinitäysmehua
1/2 dl Amarettoa
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
4 dl vispikermaa
1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
1-1 1/2 l mansikoita
mintun- tai sitruunameliisan lehtiä

  • Valmista ensin täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Yhdistä kerma-tuorejuustoseos ja munavaahto keskenään.
  • Viipaloi tai lohko mansikat.
  • Tiramisu kootaan hieman reunalliseen vuokaan hieman lasagnen tapaan. Kasta puolet savojardikekseistä pikaisesti yksitellen appelsiini-amarettoliemessä ja lado niistä yksi kerros vuoan pohjalle. Levitä päälle noin puolet täytteestä ja mansikoista.
  • Lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä, täytettä ja mansikoita. Koristele pinta mintun- tai sitruunamelissan lehdillä. Anna kostua ja maustua jääkaapissa 3-4 tuntia.

Vinkit!

  • Voit jättää Amareton pois ja korvata sen mansikka- tai sitrusliköörillä tai pelkällä appelsiinitäysmehulla.
  • Keksit kastetaan vain pikaisesti mehuseoksessa, jotta ne eivät kostu liikaa. Keksit tuntuvat valmistusvaiheessa vielä kovilta, mutta ne imevät kosteutta myös täytteestä.
  • Tiramisu on parhaimmillaan valmistuspäivänä.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    Kaikkea sitä nyt akoollen !

    Harmillista kun ei taida olla ns. miesten viikkoa, mitä hyvää jälleen keksisitkin.

Jätä kommentti

*