Löysin kaupasta täydellisen upeita munakoisoja, joista ajattelin tehdä illaksi ratatouillea. Suunnitelma muuttui heti lennossa, koska kotona olikin vain chilillä maustettua tomaattimurskaa. Minulla on käytännössä aina valikoima erilaisia tomaattimurskia kuiva-ainekaapissa, koska ne ovat hyvin monikäytöisiä ja pelastavat monelta ruokapulmalta. Pakastimesta löytyi puoli pakettia chorizo-makkaraa, joten päivällisen makumaailma muuttui Ranskan Provencesta Meksiko-Espanja akselille. Padasta tuli ihanan mausteista ja lämmittävää, ei haitannut vaikka sade ropisi ulkona.
Mausteinen munakoisopata (3 annosta)
1 (400 g) munakoiso
1 (200 g) kesäkurpitsa
1 (120 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g chorizo-makkaraa
1-2 rkl öljyä (käytin tomaatti-valkosipuli-basilikarypsiöljyä)
1 tlk (380 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
n. 1/2 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista kuori chorizosta ja viipaloi makkara.
- Kuullota sipulia rasvassa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa ja valkosipuli. Paista pari minuuttia. Kaada tomaattimurska joukkoon. Huuhdo tölkki tilkalla vettä ja kaada myös vesi paistokasariin.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää chorizo.
- Hauduta kannen alla, välillä sekoittaen, noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa salaatin ja leivän kanssa.
Vinkki!
- Tarjoa lisäksi riisiä tai couscousia.
- Sopii myös tortillojen täytteeksi.
- Munakoisoja ei tarvitse itkettää. Uudet munakoisolajikkeet ovat mietoja ja niistä on saatu kitkeryys jalostamalla pois. Jos grillaat tai pariloit munakoisoviipaleita, niin silloin munakoisoja on hyvä itkettää, näin ylimääräinen neste poistuu.
- Kasvisruan saat kun jätät chorizon pois. Lisää tällöin pataan papuja tai kikherneitä maun mukaan.
Herkkusuu
Ihana resepti, kiitos!
Leena Korkalainen
Kiitos mukavasta kommentista!