Mausteinen munakoisopata

Löysin kaupasta täydellisen upeita munakoisoja, joista ajattelin tehdä illaksi ratatouillea. Suunnitelma muuttui heti lennossa, koska kotona olikin vain chilillä maustettua tomaattimurskaa. Minulla on käytännössä aina valikoima erilaisia tomaattimurskia kuiva-ainekaapissa, koska ne ovat hyvin monikäytöisiä ja pelastavat monelta ruokapulmalta. Pakastimesta löytyi puoli pakettia chorizo-makkaraa, joten päivällisen makumaailma muuttui Ranskan Provencesta Meksiko-Espanja akselille. Padasta tuli ihanan mausteista ja lämmittävää, ei haitannut vaikka sade ropisi ulkona.

munakoisochorizohassakka_3

Mausteinen munakoisopata (3 annosta)

1 (400 g) munakoiso
1 (200 g) kesäkurpitsa
1 (120 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g chorizo-makkaraa
1-2 rkl öljyä (käytin tomaatti-valkosipuli-basilikarypsiöljyä)
1 tlk (380 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
n. 1/2 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  • Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Poista kuori chorizosta ja viipaloi makkara.
  • Kuullota sipulia rasvassa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa ja valkosipuli. Paista pari minuuttia. Kaada  tomaattimurska joukkoon. Huuhdo tölkki tilkalla vettä ja kaada myös vesi paistokasariin.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää chorizo.
  • Hauduta kannen alla, välillä sekoittaen, noin 15 minuuttia.  Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa salaatin ja leivän kanssa.

Vinkki!

  • Tarjoa lisäksi riisiä tai couscousia.
  • Sopii myös tortillojen täytteeksi.
  • Munakoisoja ei tarvitse itkettää. Uudet munakoisolajikkeet ovat mietoja ja niistä on saatu kitkeryys jalostamalla pois.  Jos grillaat tai pariloit munakoisoviipaleita, niin silloin munakoisoja on hyvä itkettää, näin ylimääräinen neste poistuu.
  • Kasvisruan saat kun jätät chorizon pois. Lisää tällöin pataan papuja tai kikherneitä maun mukaan.

Kommentit

  • Herkkusuu

    Ihana resepti, kiitos!

    • Leena Korkalainen

      Kiitos mukavasta kommentista!

Jätä kommentti

*