Nizzan salaatti muikuista

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Nizzan salaatti tehdään perinteisesti tonnikalasta, keitetystä kananmunasta ja kasviksista perunoilla tai ilman. Tein siitä suomalaisen version ja käytin salaattiin muikkuja. Savustetut tai paistetut tähteeksi jääneet muikut kävisivät tähän mainiosti. Niitä minulla ei ollut saatavilla joten turvauduin varmaan kalansaaliseen ja käytin säilykemuikkuja. Suomalaiset savustetut ja marinoidut muikut ovat säilykkeiden parhaimmistoa. Minulla sattui olemaan muikkuja tomaattikastikkeessa ja nekin toimivat salaatissa oikein mainiosti. Keitetyt kananmunat korvasin tällä kertaa uppomunilla ja vihreät pavut herneillä. Salaatti on mukavan ruokaisa ja sopii lounaaksi tai piknikille.

Väriä kattaukseen Orthexin kesäisillä astioilla. Muoviset astiat ovat kestäviä ja kevyitä. Ne sopivat hyvin piknikille tai mökille.

Väriä kattaukseen Orthexin kesäisillä astioilla. Muoviset astiat ovat kestäviä ja kevyitä. Ne sopivat hyvin piknikille tai mökille.

Nizzan salaatti muikuista (4 annosta)

400 g perunoita
1-2 (n. 50 g) nippusipulia
2-3 tomaattia
1/2 (100 g) kurkkua
salaattia (frisee-, jää- tai tammenlehtisalaattia)
1 prk (n. 300 g) savustettuja muikkuja öljyssä tai tomaattikastikkeessa
100 g herneitä riivittynä
n. 12 kalamataoliivia
2-3 rkl kapriksia
Uppomunat
1 1/2 l vettä
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
Kastike
2-3 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl dijonsinappia (kokojyvä)
1/2 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria

  • Pese ja keitä perunat kypsiksi. Anna hieman jäähtyä ja paloittele. Suikaloi sipuli ja hienonna varret. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele perunat ja sipulit kastikkeen joukkoon.
  • Lohko tomaatit ja paloittele kurkku. Revi salaatti vadille tai lautasille.
  • Kokoa salaatti. Lisää salaatin päälle marinoituneet perunat ja sipulit, tomaatit, kurkku, valutetut muikut, herneet, oliivit ja kaprikset.
  • Valmista uppomunat. Keitä vesi kattilassa. Lisää etikka ja suola. Alenna lämpö keskilämmölle ja anna veden porista. Keitä munat yksitellen. Riko muna kuppiin. Pyöräytä veteen kauhalla pieni kierre ja liu`uta muna veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3-4 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla. Keitä kaikki munat samalla tavalla.

Vinkki!

  • Käytä salaattiin tähteeksi jääneitä perunoita tai keitä perunat jo edellisenä päivänä ja laita marinoitumaan valmiiksi.
  • Tuoreiden herneiden tilalla voit käyttää pakasteherneitä sulatettuna tai vihreitä papuja keitettynä.
  • Uppomunien tilalla voit käyttää keitettyjä kananmunia.
  • Muikkusäilykkeitä löytyy ainakin Kalastajan Kojun, Kuusamon kalajaloste -merkeillä.

 

Kommentit

  • Rengon kobra

    Aivan ihan salaatti, savolaiseen makuun!

Jätä kommentti

*