Nutellamokkapalat ja kandeeratut pähkinät

Edellisessä postauksessani kerroin kummityttöni syntymäpäivistä, joita juhlittiin mm. kokkikoulun merkeissä. Jälkiruoaksi oli mokkapaloja, jotka maistuvat melkein kaikille ikään katsomatta. Nutellakuorrutus toi niihin uutta makua. Koristeeksi voit halutessasi rouhia hasselpähkinöitä tai tehdä kandeerattuja hasselpähkinöitä, joiden salaisuus piilee soodassa! Kandeeratut pähkinät voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Olen aikaisemmin postannut suolakinuskilla kuorrutetut mokkapalat. Niiden ohjeen löydät täältä. Nutellamokkapalat ja kandeeratut pähkinät sopivat yhdessä tai erikseen vappubrunssin makeaksi palaksi.

nutellapiirakka_3

Nutellamokkapalat

Pohja
150 g voita tai leivontamargariinia
2 dl vahvaa kahvia tai maitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
1 prk (400 g) Nutellaa tai Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevitettä
Pinnalle
hasselpähkinöitä tai kandeerattuja hasselpähkinöitä (kts. ohje postauksen lopusta)

  • Sulata rasva, lisää joukkoon kahvi tai maito. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, kaakaojauhe siivilöitynä esimerkiksi teesiivilän läpi. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10-15. Anna pohjan jäähtyä.
  • Levitä nutella pohjan päälle. Rouhi hasselpähkinät karkeasti ja ripottele ne kuorrutuksen päälle.

 

WP_20160207_003

Kandeeratut hasselpähkinät

100 g kuorittuja hasselpähkinöitä
100 g (reilu 1 dl) sokeria
1/4 tl soodaa

  • Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla halutessasi. Voit kandeerata ne myös paahtamatta. Siirrä pähkinät lautaselle.
  • Sulata sokeri miedolla lämmöllä valurautaisella paistinpannulla. Vältä turhaa sekoittamista. Varo, ettei sokeri pala.
  • Kun kaikki sokeri on sulanut, lisää pähkinät ja sekoita ne sokerin joukkoon. Ripottele päälle sooda ja sekoita. Sooda muuttaa sokerin vaaleammaksi, kauniin kinuskin väriseksi.  Rakenteesta tulee rapeampi kuin ilman soodaa.
  • Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Rouhi pähkinät karkeasti tai jätä ne isommiksi paloiksi käyttötarkoituksen mukaan. Hasselpähkinät sopivat mokkapalojen, kakkujen ja muiden leivonnaisten koristeluun. Ne maistuvat sellaisenaan naposteltavina, jäätelön tai maustamattoman jogurtin ja juustojen kanssa. Ne antavat rapeutta juustosalaattiin.

 

WP_20160207_006

Kommentit

  • Rengon kobra

    Aivan mahtava resepti! Kiitoksia jälleen!

Jätä kommentti

*