Mehevät omanamuffinit

Omenamuffinit eivät ehkä hurmaa kauneudellaan, mutta maullaan kyllä!

Omenamuffinit tehdään omenasoseesta, mantelijauheesta ja jogurtista, mutta ilman rasvaa. Lisäksi muffinit ovat gluteenittomia. Tämä yhtälö saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta usko tai älä, muffineista tulee upean meheviä ja maukkaita. Ajattelin joskus kokeilla näitä myös porkkanasta.

Muffinivuoat ovat joululahja Amerikassa asuvilta ystäviltäni. Kiitoksia vielä Melroseen!

Muffinivuoat ovat joululahja Amerikassa asuvilta ystäviltäni. Kiitoksia vielä Melroseen!

Omenamuffinit (9 kappaletta)

2 dl (200 g) omenasosetta
TAI
2 (250 g) omenaa
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
Taikina
2 kananmunaa
2 dl (100 g) fariinisokeria
2 dl (140 g) mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-1 1/2 tl kanelia
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1/4 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia

  • Valmista ensin omenasose, jos et käytä valmista sosetta. Kuori, lohko, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Pane omenat kattilaan, lisää sitruunamehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. (Omenoista irtoaa nestettä keittämisen aikana, joten nestettä ei tarvitse lisätä sitruunamehun lisäksi.) Soseuta ja jäähdytä.
  • Vaahdota munat ja fariinisokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös sitruunankuori.
  • Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineksia, omenasosetta ja jogurttia. Kääntele ainekset nuolijalla sekaisin. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille.
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi hieman fariinisokeria heti uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki!

  • Muffinit säilyvät hyvin. Ne vain mehevöityvät jääkaapissa.
  • Tarjoa muffinit sellaisenaan tai turkkilaisen jogurtin ja vaahterasiirapin kanssa.

 

Jätä kommentti

*