Omena-kaurakeksit

Omena-kaurakeksit syntyivät ihan vahingossa, kuten uudet ideat tuppaavat usein tehdä. Löysin kaapista gluteenittoman omena-kaurapuurohiutalepussin jämät ja päätin tehdä niistä kaurakeksejä. Tavallinen sokeri oli päässyt loppumaan, joten taikinaan päätyi ruokokidesokeria. Käyttämäni ruokokidesokeri oli karkeampaa kuin tavallinen hienosokeri, joten kekseihin jäi mukavaa purutuntumaa. Kauraa, omenaa, hieman nekkumaista makua tuovaa ruokosokeria ja tietysti ripaus kanelia. Klassinen kauran ja omenan liitto toimii!

 

Suomalainen kaura on nyt hyvässä nosteessa sekä Suomessa että ulkomailla. Kaurassa on runsaasti kuitua, proteiinia sekä monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Kauran sisältämä beetaglukaani auttaa alentamaan kolesterolia ja tasaamaan veren sokeria. Nämä kaksi terveysväittämää ovat EU:n hyväksymiä. Kaura sinällään sopii useimmille keliaakikoille, mutta tavallisen kauran joukossa voi olla muiden viljojen jäämiä. Keliaakikon valinta on siis puhdas kaura tai gluteeniton kaura. Mielestäni kauran ehdottomasti paras puoli on sen pehmeän viljaisa maku ja monikäyttöisyys. Kaura tekee hyvää!

Omena-kaurakeksit (gluteeniton)
(n. 15 kpl)

100 g voita
1 1/2 dl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenittomia omenatarhan kaurapuurohiutaleita (Myllärin)
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia

 • Sulata voi mikrossa tai liedellä kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää muna ja kaurapuurohiutaleet. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää taikinaan.
 • Ota taikinasta noin ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile käsin pyöreäksi palloksi. Siirrä pallo leivinpaperin päälle pellille ja litistä palloa hieman matalammaksi. Voit myös ottaa taikinasta nokareita pellille kahden lusikan avulla. Muotoile nokareita hieman käsillä ja painele litteämmiksi.
 • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Vinkki!

 

Kommentit

 • Outi

  Kiitos ihana Leena! Näistä tuli herkkua jotka hävisivät hetkessä! Pakko oli meilläkin tehdä heti toinen satsi.

  • Leena Korkalainen

   Outi, kiitos mukavasta kommentista! Kiva kuulla, että keksit maistuivat.

Kommentointi on suljettu.