Omena-piparikakku

Piparimausteilla maustettu mehevä kakku sopii hyvin luomaan jouluista tunnelmaa näin marraskuun pimeyden ja loskan keskelle. Mielestäni jouluisista mauista ja tuoksuista kannattaa nauttia pienissä erin jo hyvissä ajoin ennen joulua. Näin joulun pyhiksi ei tarvitse valmistaa sen seitsemää sorttia suolaista ja makeaa, vaan vaan voi keskittyä omiin ja läheistensä suosikkiruokiin ja -leivonnaisiin. Tämä kakku sopii hyvin pikkujouluihin tai myyjäisiin, koska sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kakku säilyy pitkään ja paranee vanhetessaan. Kiitos tästä ohjeesta siskolleni Annelle ja hänen paljon käytössä olleelle reseptivihkolleen, josta tämäkin ohje putkahti!

 

Omena-piparikakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssin kuorta
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
2 dl omenasosetta

  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos ja omenasose vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8 l).
  • Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

  • Vaihtele mausteita ja niiden määriä maun mukaan. Esimerkiksi pieni määrä jauhettua maustepippuria (n. 1/4 tl) sopisi jouluiseen makumaailmaan mainiosti.

Jätä kommentti

*