Paahdettu ruusukaali

Kuvan ruusukaalit on siirretty pienelle pannulle. Ne kannattaa kuitenkin valmistaa mahdollisimman isolla pannulla.

Ruusukaali rakastaa paahtamista. Näin ruusukaalin ominainen maku saa kokonaan uudenlaisen syvän ulottuvuuden. Paahdoin (puhun paahtamisesta, koska tässä vaiheessa käytin rasvaa vain nimeksi) ruusukaaleja leikkauspinta alaspäin keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes leikkauspinta oli saanut tumman ruskean värin ja ruusukaalit olivat pehmenneet sisältä. Sen jälkeen lisäsin pannulle voita ja jatkoin paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Lopuksi juoksevaa hunajaa ja paahdetut ruusukaalit olivat valmiit. Ne eivät kaivanneet edes suolaa. Testaa ihmeessä!

Paahdettu ruusukaali (4 annosta)

400 g ruusukaaleja
1 rkl (sitruunaoliivi)öljyä
n. 30 g voita
2 rkl juoksevaa hunajaa

  • Huuhdo ruusukaalit ja poista tarvittaessa uloimmat huonot lehdet. Halkaise.
  • Kuumenna öljy keskilämmöllä isolla paistinpannulla. Asettele ruusukaalit leikkauspinta alaspäin pannulle yhteen kerrokseen. Anna niiden ruskistua noin 10 minuuttia. Älä sekoita tai kääntele ruusukaaleja paahtumisen aikana.
  • Lisää pannulle voi pieninä nokareina ja jatka paistamista vielä 3-5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon juokseva hunaja.

Jätä kommentti

*