Pienet cocktailpalat, joihin voi jäädä koukkuun

Kauniit ja maistuvat cocktailpalat sopivat hyvin ystävien hemmotteluun niin ystävänpäivänä 14.2. kuin muinakin päivänä. Mikä parasta ne ovat tosi nopeita ja helppoja tehdä, superhyviä sekä melko terveellisiäkin. Hyvää ystävänpäivää!

Nyt on tullut markkinoille uusi tuote, johon olen ihan koukussa. Nimittäin itsetehdyn guacamolen veroinen dippi, johon on käytetty 95 % tuoretta avokadoa. Se maistuu sellaisenaan lisäkkeenä, tortillojen kanssa, leivän päällä ja erityisesti ruislastujen kanssa. Tätä ihanuutta löytyy kauppojen hevi-osastolta kylmähyllystä.

Guacamole-, katakarapu ja -marjatäytteiset rukiiset cocktailpalat

1 ps (100 g) ruislastuja (Pirkka)

Guacamoletäyte (riittää noin 15 lastulle)
1 rs (150 g) guacamoledippiä (Pirkka Parhaat)
4-5 miniluumutomaattia
ruohosipulia tai korianteria

Katkaraputäyte (riittää noin 10 lastulle)
1/2 ps (à 180 g) katkarapuja (pakaste)
1/2 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
ripaus mustapippuria
ripaus chiliä
tilliä

Marjatäyte (riittää noin 10 lastulle)
1/2 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl vaniljasokeria
(1/2 tl sokeria)
marjoja

  • Aloita katkaraputäytteestä. Sulata katkaravut ja purista niistä käsillä enin neste pois. Hienonna katkaravut, mutta jätä noin 10 pientä kokonaista katkarapua koristeeksi. Hienonna tilli. Sekoita katkaravut ja tilli notkistetun tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ja chilillä. Lusikoi täyte ruislastuille ja koristele tillillä.
  • Lusikoi tai pursota guacamoledippi ruislastuille. Koristele lastut neljään osaan leikatuilla miniluumutomaateilla ja hienonnetuilla yrteillä.
  • Notkista marjatäytettä varten tuorejuusto sekoittamalla. Mausta se vaniljasokerilla (ja sokerilla). Lusikoi tai pursota tuorejuusto lastuille. Koristele marjoilla.

Vinkit!

  • Pussillisessa ruislastuja on noin 35 kappaletta.
  • Katkaraputäytteeseen sopii hyvin myös piparjuuri- tai yrttituorejuusto. Jätä silloin chililisäys pois.
  • Marjatäytteen tuorejuuston tilalla voit käyttää appelsiinituorejuustoa tai muita makeita tuorejuustoja.
  • Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne kohmeisina siivilöi päälle aavistus tomusokeria.
  • Pensasmustikat eivät värjää, koska niiden väriaine on vain kuoressa.
  • Guacamoledippiä voit tarjota yksinkertaisesti sellaisenaan ruislastujen tai perinteisemmin nachoksien dippinä.
  • Voit tarjota täytteet myös suoraan kulhoista, jolloin jokainen dippaa tai päällystää omat ruislastunsa.
  • Jos ostat leikattua tilliä tai persiljaa, saat ne säilymään pidempään kun leikkaat varsiin uudet imupinnat terävällä veitsellä ja säilytät yrttejä vesilasissa jääkaapissa. Vaihda vettä silloin tällöin säilytyksen aikana.

 

 

Jätä kommentti

*