Pitsillä koristeltu täytekakku

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Joskus on hyvä mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle oppiakseen tai kokeakseen jotain uutta. Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat ja osaavat näpertää uskomattoman upeita kakunkoristeita eli tekevät juuri mitä tahtovat. Minä en valitettavasti kuulu heihin. Sain tilaisuuden kokeilla kakkupitsin tekoa ja pitihän tilaisuuteen tarttua. Näyttävät ja tietysti myös syötävät pitsikoristeet syntyivät yllättävän helposti. Mikä parasta, koristeet voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Ne säilyvät muutamia viikkoja leivinpaperiin käärittyinä. Pitsi kiinnitetään vedellä tai elintarvikeliimalla sokerimassan pintaan. Sokerimassaa saa kätevästi valmiiksi kaulittuna pyöreänä levynä. Makean kuorrutteen vastapainoksi täytin kakun raikkaalla raparperisoseella, kermalla ja mansikoilla. Tässä postauksessa keskityn kuitenkin ensin koristeiden tekoon.

Tuotteet vasemmalta alkaen. Valmiiksi kaulittu sokerimassarulla (Fondant Cover white), silikoninen reunakoristematto (jugend), keltainen ja vaaleanpunainen Edel-koristetahna, silikoninen koristematto (kevät). Kaikki Städter-merkkisiä.

Tuotteet vasemmalta alkaen. Valmiiksi kaulittu sokerimassarulla (Fondant Cover white), silikoninen reunakoristematto (jugend), keltainen ja vaaleanpunainen Edel-koristetahna, silikoninen koristematto (kevät). Kaikki Städter-merkkisiä.

WP_20160501_003

Kakkupitsi
1 silikonininen reunakoristematto (jugend)
1 prk(100 g)  Edel koristetahnaa (keltainen)
1 pkt (430 g) valmiiksi kaulittua sokerimassaa (Fondant cover white)

 • Lue tuotteiden käyttöohjeet.
 • Levitä koristetahnaa tasaisesti paletilla tai taikinakaapimella mahdollisimman tasaisesti reunakoristematon päälle. Nosta matto uunipellille ja kuivata 80-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kuivumisaika voi vaihdella, joten tarkkaile pitsiä kuivatuksen aikana.
 • Irrota pitsi hyvin varovasti. Minä kokeilin ensin vetää pitsiä matosta. Kokeilin myös niin päin, että käänsin maton nurinpäin. Pidin pitsiä kiinni lastalla ja irrotin silikonimattoa vetämällä. Molemmilla tavoilla pitsi irtosi melko hyvin, muutamaa pientä repeämää lukuun ottamatta.
 • Avaa sokerimassarulla ja kauli tarvittaessa mahdolliset rypyt pois. Nosta levy täytetyn kakun päälle, jonka pinta ja reunat on sivelty esimerkiksi appelsiinimarmeladilla.
 • Leikkaa ylimääräinen sokerimassa terävällä veitsellä.
 • Sivele pullasudilla vettä kakun reunaan ja kiinnitä pitsi.

Vinkit!

 • Tee koristeet hyvissä ajoin.
 • Kääri pitsi leivinpaperiin ja tarvittaessa vielä kelmuun.
 • Voit leikata pitsiä saksilla.
 • Valmiiksi kaulittu sokerimassa riittää isonkin kakun koristeeksi, sillä sen halkaisija on 36 cm. Minulla oli neljän kananmunan kakkupohja ja leikkasin reunasta melko paljon sokerimassaa pois. Ylimääräisestä massasta voi tehdä koristeita esimerkiksi piparkakkumuoteilla
 • Täytä kakku edellisenä päivänä. Lisää koristeet tarjoilupäivänä, etteivät ne pehmene.

 

 

kaakku_2