Porkkanakakku naked cake

Klassinen porkkanakakku saa rennon ja houkuttelevan ilmeen kun reunat jätetään kuorruttamatta. Naked cake -kakut ovat nousseet leivontarintamalla suureen suosioon. Huomiota kiinnitetään kakkupohjan makuun ja koostumukseen, täyte saa näkyä kerrosten välistä ja kuorrute jätetään aaltoilevaksi. Rentoa ja helppoa leivontaa! Porkkanakakku sopii hyvin Halloween-juhliin tai vaikkapa isänpäiväkakuksi.

Porkkanakakku naked cake (16 palaa)

350 g porkkanoita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl Neito puristettua sitruunarypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
Kuorrutus

50 g pehmeää voita
2 rs (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
n. 1 dl tomusokeria
2 rkl sitruslikööriä (Cointreau) tai appelsiinitäysmehua

  • Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.
  • Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista.
  • Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.
  • Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta kakun täytteeksi, nosta toinen pohjalevy päälle ja levitä loput kuoruutuksesta pinnalle. Anna mehevöityä pari tuntia tai mielellään yön yli.
Vinkit!
  • Kakku säilyy hyvin. Voit tehdä sen muutama päivä ennen tarjoamista.
  • Voit pakastaa kakun.
  • Neito puristetun sitruunaöljyn tilalla voit käyttää maustamatonta rypsiöljyä. Lisää taikinaan silloin 1 tl sitruuna-aromia tai sitruunan raastettua kuorta.

WP_20151010_006

Kommentit

  • Tuula Kyyrönen

    Kivan kevyt ohje. Täytyypä kokeilla!

    Onko rypsiöljy parempi kuin oliiviöljy?
    Minulla on sitruunaoliiviöljyä, käytän sitä myös salaattien kastikkeena.

    • Leena Korkalainen

      Hei Tuula! Rypsiöljy on miedompi maultaan kuin oliiviöljy, joten makeassa leivonnassa sitä suositaan enemmän. Välimeren maissa on tyypillistä käyttää oliiviöljyä lähes kaikkeen. Suomalaiseen makuun se voi kuitenkin olla hieman vahva ja maistua läpi juuri makeissa leivonnaisissa. Suolaiseen leivontaan oliiviöljyä käytetään paljonkin. Olen tehnyt appelsiini- ja sitruuna-mantelikakkua, johon käytin oliiviöljyä. Se oli hyvää ja mehevää ja siinä maistui oliiviöljy, josta itse ihan pidän. Jos käytät oliiviöljyä tähän porkkanakakkuun, niin se maistuu silloin varmasti hieman oliiviöljylle. Haluaako sitten sellaisen porkkanakakun vai ei, niin se on vain makuasia. Toivottavasti tästä oli hieman apua. Maukasta viikonloppua!

Jätä kommentti

*