Poroburgerit ja pikkelöity punasipuli

Edellisessä postauksessani hauduttelin poronkäristystä reilun satsin. Pitkään, noin kolme tuntia hautunut käristys oli maukasta ja mureaa, todellista talviruokaa. Seuraavana päivänä jäljelle jäänyt poronkäristys jalostui poroburgeriksi, jonka lisäkkeeksi tein pikkelöityä punasipulia tai voisin myös puhua marinoidusta punasipulista, koska ohjeeseen tuli tilkka öljyä. Maku on kuitenkin etikkaisen kirpeä, joten pikkelöity kuvaa sipuleita paremmin. Upean värinen pikkelöity punasipuli sopii myös monien muiden ruokien lisäkkeeksi, leipien päälle ja salaatteihin.

Pikkelöity punasipuli

2 (n. 250 g) punasipulia
2 rkl öljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

  • Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Lisää muut ainekset ja kiehauta. Tölkitä puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä.
  • Anna maustua vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.

 

Pikkelöity punasipuli säilyy jääkaapissa noin viikon.

Pikkelöity punasipuli säilyy jääkaapissa noin viikon.

Poroburgerit (4 annosta)
4 siemensämpylää
bearnaisekastiketta, majoneesia tai tuorejuustoa (käytin Örneborgsin valmista bearnaisea)
n. 300 g kypsää poronkäristystä
4 voileipäkurkkua
pikkelöityä punasipulia
puolukoita
  • Halkaise lämmitetyt sämpylät. Voitele ne bearnaisella, majoneesilla tai tuorejuustolla.
  • Täytä sämpylät lämmitetyllä käristyksellä,voileipäkurkuilla, punasipulilla ja puolukoilla.

23663685274_ef8caaf7e9_z

 

 

Kommentit

  • Herkkusuu

    Hei! Ihana resepti, kiitos! Kauankohan punasipuli säilyy purkissa, jos sitä haluaa säilyttää pidempään? Osaatko sanoa voiko sokerin korvata jollain muulla, esimerkiksi hunajalla?

    • Leena Korkalainen

      Hei! Kiitos kommentistasi. Jos punasipuli purkitetaan hyvin pestyihin purkkeihin ja säilytetään kylmässä, arvioisin, että se säilyy ainakin 5 päivää. Hunaja sopii makeuttajaksi oikein hyvin.

Jätä kommentti

*