Raakakakkupallerot

Raakakakkupallerot ja muskovadopiparit maistuvat jo jouluvalmistelujen aikana. Kuvassa Villeroy & Bochin kulho ja lusikat, Luminarcin laseja sekä Heirolin piparkakkumuotteja.

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä. Tuotteet on saatu lainaksi/lahjaksi tavaratalo Carlsonilta.

Superfoodin myötä raakaleivonta on noussut eräänlaiseksi ilmiöksi. Minultakin on jo kyselty raakakakkuohjeita. Raakaleivonnassa leivonnaiset valmistetaan ilman kypsentämistä. Uunin korvaa pakastin ja vatkaimen tehosekoitin. Valmistamisen aikana lämpötilaa ei nosteta yli 45 asteen. Raakaleivonnassa käytetään paljon pähkinöitä, siemeniä ja kuivahedelmiä. Rasvana käytetään kookosöljyä ja kaakaovoita. Sokeri korvataan hunajalla tai agavesiirapilla.  Usein raakaleivontaan käytetään raaka-aineita, joita ei välttämättä kotoa tai lähikaupasta löydy. Lisäksi raaka-aineet ovat melko kalliita.

Näihin palleroihin käytin mahdollisimman paljon perusraaka-aineita.  Perinteisen porkkanakakun innoittamana tein raakaporkkanakakkupalleroita. (Varsinainen nimihirviö!) Ne sopivat hyvin glögin kanssa tai ruokalahjaksi. Palleroihin käytin tuoreita taateleita, joita löytyy kauppojen hevi eli hedelmä-vihannesosastota 400 gramman rasioissa. Tuoreet taatelit ovat todella pehmeitä ja aromikkaita. Jos käytät pussiin pakattuja pehmeitä taateleita, lisää tarvittaessa appelsiininmehun määrää. Ajattelin kokeilla palleroita myös omenasta. Sitä ennen toivotan kaikille lukijoille maukasta joulua!

23735197592_70755f06fa_z

Jalallinen jälkiruokakulho Iittala Kastehelmi, matalat kulhot Villeroy & Boch Ultimate Bbq ja lasit Luminarc -sarjaa.

Raakaporkkanakakkupallerot
1-2 (150 g) porkkanaa
10 (n. 120 g) tuoretta taatelia
150 g pekaanipähkinöitä
50 g (1 1/2 dl) kookoshiutaleita
20 g kylmäpuristettua kookosöljyä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 dl appelsiinimehua
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
Pinnalle
kookoshiutaleita, mantelijauhetta tai -rouhetta, (raaka)kaakaojauhetta

  • Kuori ja raasta porkkanat. Poista taateleista kivet. Lämmitä kookosöljy miedolla lämmöllä, kunnes se on juoksevaa. Älä kuumenna yli 45-asteiseksi.
  • Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Soseuta.
  • Pyöritä taikinasta pieniä palloja. Pyörittele pallot kookoshiutaleissa, mantelijauheessa tai kaakaojauheessa.
  • Anna jähmettyä kylmässä tai pakasta ne. 
Vinkki!
Vaihtele mausteita maun mukaan. Lisää esimerkiksi ripaus neilikkaa ja pomeranssinkuorta.

 

Kommentit

  • Tuula Kyyrönen

    Kiitos Leena!
    Tätä ohjetta tulen kokeilemaan kun lapset tulevat käymään.
    Leivoin jouluksi Savon Sanomien sivuilta saadun ohjeen mukaan pähkinäistä masariini-toscakakkua ja ruispipareita.
    Hyviä olivat, ehkä hieman terveellisiäkin.

    • Leena Korkalainen

      Hei Tuula!
      Kiitos kommentistasi. Toivottavasti raakakkupallerot maistuvat. Oikein herkullista joulua!

Jätä kommentti

*